Pane hyvä kiertämään

Pankkiverkosto. Siinä yhdyssana, jota oikeasti ei ole enää edes olemassa. Niitä rahansäilytyspaikkoja on siellä täällä ja lähinnä vain siellä. Kiirehdin tänään yhteen sellaiseen. Piti ihan metrolla mennä. Siellä sitten oli porukkaa liikaakin. Kolme kassaa ja kolmekymmentä ihmistä. Kolmonen on onnenlukuni, mutta ei se onnenhetkeltä tuntunut.

Olin odottanut tovin, kun kassalla asioinut mies tutkaili ympäristöään ja tuli luokseni. Hän oli sellainen vanhanajan herrasmiehen näköinen. Harmaahapsi, kuten minäkin, mutta omalla tavallaan, charmantisti. Hän työnsi kouraani jonotuslapun: "Näytät ystävälliseltä. Panen hyvän kiertämään. Minäkin sain pienemmän jonotusnumeron." 

Edessäni oli enää kuusi jonottajaa. Säästin herran ansiosta puolisen tuntia. Annoin oman lappuni sisään tulleelle nuorelle äidille lapsensa kanssa. He molemmat näyttivät ystävällisiltä.

Tänään Suomen kesä näytti todelliset kasvonsa. Kahteen tuntiin mahtui raekuuro, rankkasade, aurinko, sadekuuro, pilviverhot, aurinko, sadesuihku...  Tässä hieman talvista tunnelmaa. Kuuntelimme tämän kaverini kanssa äänet kaakossa ennen kotiinlähtöä: 


Ei kommentteja