Tossutestissä Hoka One One Clayton 2Haastekerroin sopivien lenkkareiden löytämisessä on kasvanut vuosi vuodelta samaa tahtia kuin jalkani on levinnyt. Aiemminkin leveälestisiä lenkkareita on ollut vaikea löytää, mutta olen nyt päässyt siihen pisteeseen, että hakkaan päätäni (näkymättömään) seinään lenkkarikaupassa. Vakiintuneidenkaan lenkkarimallien päivityksiin ei voi enää luottaa. Mikä mahtui viime vuonna, ei ehkä sovikaan enää. 

Pääsin vapun tienoilla testaamaan Hoka One One -lenkkareista paria eri mallia. Ensirakkaus roihahti ensitapaamisella.  Mutta oliko kyseessä hetken huuma vai olisiko 800 kilometriä kestävä tiivis ja kiihkeä suhde mahdollinen? 1,5 kuukauden ja liki 200 kilometrin kokemuksella kykenen vihdoin erittelemään syvimmät tunteet ja tuntemukset.

Lähdin Clayton 2:lla Helsinki Half Marathonille miltei kylmiltään. Takana oli vain kaksi testijuoksua, kolmen kilometrin lönköttely ja 14 kilometrin reipas lenkki. Suoraan laatikosta jalkaani laittamat Hokat olivat lievä yllätys, sillä pohja tuntui päkiän alla peräti kovalta. Eltsun kentällä testaamani Clayton 2 -lenkkareissa oli toisenlainen, pehmeämpi tuntuma. 

Ensimmäisen kolmosen jälkeen pohja tuntui miellyttävämmältä kuin alussa ja puolimaratonin jälkeen huomasin, että Clayton oli muokkaantunut loistavasti jalkaani ja pohja tuntui samalta kuin testijuoksussa. Testitossut olivat ilmeisesti olleet jo kovassa käytössä ja pehmenneet ajan myötä. 


Hoka One One Clayton 2 ei ole paras mahdollinen valinta kevään sepelipeitteiselle asfaltille, sillä kivet saattavat jäädä pohjaan kiinni. Itselläni nämä lenkkarit toimivat parhaiten nilkka- tai polvisukkien kanssa, sillä lenkkareihin uppoavan sukan kanssa lenkkarin reuna painaa jalkapöytäni yläosassa olevaa kyhmyä *). Jalka soljahtaa helposti kenkään ja tuntuu siltä, kuin jalka olisi siellä omassa "pesässään". Kantapään lenksu auttaa päälle pukemisessa.

Parasta Clayton 2:ssa on leveän, mulle sopivan lestin lisäksi niiden keveys sekä vaimennus. Niillä sujuvat niin reippaat lenkit kuin vauhtivedotkin. Nautinnollisiin pitkiksiinkin nämä olisivat vaimennuksensa puolesta loistavat, jos vain maltaisin juosta ne jalassa tosi hitaasti. Keveys houkuttelee revittelemään, varsinkin kun Clayton tuntuu vievän askeltani yhä enemmän päkiälle. Uuden juoksuasennon johdosta olen löytänyt itsestäni uusia lihaksia. 

Nämä Hokat yltävät TOP-vitoseen makeimman näköisten lenkkarieni listalla. Muutkaan mallin värivaihtoehdot eivät ole hullummat. Ensivaikutelmaan kannatti luottaa tässäkin tärkeässä valinnassa. Vaivaisenluuni ja juoksukuntoni kiittelevät Hoka One One Claytoneita. Jalat voivat hyvin ja laiskottelupäivinäkin tulee juostua, sillä haluan vetää lenkkarit jalkoihini ja ihailla niitä lenkkipolulla. Ei hullumpi saavutus juoksutossuilta.


Hoka One One Clayton 2 -lenkkareiden hinta on noin 150 €
Kengän mitoitus vastaa kokomerkintää.


*) Ilmeisesti ko. kyhmy ei kuulu ihmisen standrdivarustukseen. Miehelleni ei sellaisia ole asennettu missään vaiheessa elinkaarta. Täytyne jatkaa jalkatutkimusta ellen peräti kysy blogini uskollisimmalta lukijaltani mikä onkaan kyseessä. Hänen luulisi lääkärinä näistä asioista tietävän. 


Ei kommentteja