Syksy


Syksy on ehdottomasti vuodenajoista nautinnollisin. Aamuisin on vielä valoisaa, varsinkin näin talviaikaan siirtymisen jälkeen, ja auringonlaskut ovat upeita. Sumu luo salaperäisyyden viitan keskustan ylle ja vesisateessa juokseminen saa mielen virkistymään.

Marraskuussa yli vyöryvä pimeys ajaa sekin asiansa. Silloin voi hyvällä mielellä piiloutua salille ja alkaa odottaa joulun ajan lukuisia valoja. Yöjuoksun fiiliksen saa jo alkuillasta, joten lenkkipolulle lähtöä ei tarvitse pimeyden vuoksi venyttää epäinhimillisiin ajankohtiin.


Kuulaassa säässä lenkille pukeutuminen on tavallista hankalampaa. Aina tuntuu olevan päällä liikaa tai liian vähän ja urheilevan perheen pyykkikone jylisee iltaisin tauotta. Anteeksi naapurit! Sillä ei kuitenkaan ole väliä, minkä näköistä puhdasta kaapista sattuu löytymään. Pimeyteen kelpaa mikä vaan, kunhan heijastinnauhoja ja vilkkuvia valoja on tarpeeksi.


Siitepölyallergia ei hankaloita syksyllä juoksemista, mutta syysflunssasta voi saada ikävän, pitkäaikaisen kaverin. Toivon, että tällä hetkellä vaivaava yskä ja kurkkukipu katoaisivat vikkelään. Toki nyt voin kaivautua hyvällä omallatunnolla vällyjen alle potemaan, lukemaan kirjoja ja juomaan hunajateetä. Mun ei tarvitse vielä stressata, josko flunssa vie kisoista parhaimman terän, sillä niihin on vielä aikaa. Välissä on pätkä syksyä, kokonainen talvi ja orastava kevät. Syksyllä on jäljellä aikaa kaikkeen vaikka kuinka!

Kuvia lenkkipolulta ja sen vierestä. Syksyinen kaupunki on kaunis. 

Ei kommentteja