Georgialaisen keittiön herkkuja Tukholmassa

Mieheni rakastui gruusialaiseen (georgialaiseen) keittiöön 80-luvun lopulla leirikoulussa autenttisissa, eksoottisissa maisemissa. Ensimmäisellä yhteisellä matkallamme Tallinnaan hän vei mut maistamaan Nommessa sijaitsevaan ravintola Pirosmaniin gruusialaista lihapataa. Sen jälkeen perheessämme on ollut kaksi georgialaisen keittiön puolesta liputtavaa.

Matkoille lähtiessämme mieheni nappaa mukaansa ravintolatärppejä ja tarkastaa, josko georgialaisen keittiön helmiä olisi jossain tarjolla. Viimekesäiselle Ruotsin turneellemme hän nappasi DN:stä vinkin Tukholman ainoasta kukaasialaista ruokaa tarjoavasta ravintolasta Milano´s hörnasta.


Nälkäinen paholainen heräsi mussa ennen kuin pääsimme Gullmarsplanin metroasemalle. Oloni ei yhtään parantunut, kun tajusin meidän olevan todellisessa liikennesolmussa päästyämme vihdoin ulos tunnelista. Onneksi miehelläni ei ole tapana luovuttaa kesken kaiken. Hän luotsasi nälkäisen, kitisevän seurueensa päättäväisesti mäkeä alas suoraan ravintolan ovelle.

Milano´s hörna on iloinen sekamelska pizzeriaa, kreikkalaisen keittiön helmiä ja vesi kielellä metsästämiämme georgialaisia erikoisuuksia.Salaattipöytä ei ollut enää parhaassa loistossaan, sillä tulimme herkuttelemaan hieman ennen lounasajan päättymistä. Saimme sieltä kuitenkin isot kukkuralliset salaattia ja rapeaa leipää.
Lasten valitsemat souvlakit bulgurilla olivat juuri niin herkullisia kuin osasimmekin odottaa. Täyspotin räjäytti kuitenkin chakapuli, georgialainen lammasruukku. Se on ehdottomasti yksi herkullisimmista syömistäni! Jo pelkästään sen takia kannatti vaeltaa hetki moottoritien pauhussa ja pölyssä.


Lounashinnat ovat Milanos hörnassa kohtuulliset, ellen sanoisi niitä peräti halvoiksi Tukholman hintatasoon nähden. Ravintolassa mainostettiin siirtymistä syksyn tullen buffetlounaaseen. On mielenkiintoista käydä jossain vaiheessa testaamassa myös sitä.

Hinnat eivät päätä huimanneet normaalillakaan ruokalistalla. Lounaalla tosin hintaan kuuluu lisäksi salaattipöydän antimet, juoma ja kahvi.


Suosittelen lämpimästi käyntiä Milano´s hörnassa vaikka matkalla Globenille. Södermalmilta sinne pääsee muutamassa minuutissa ja kävelyyn menee viitisen minuuttia (seurueen kävelytahdista riippuen). Henkilökunta on selvästikin tottunut lapsiasiakkaisiin. Lapsillamme oli ihmeteltävää sisustuksen pienissä yksityiskohdissa ja nälkäisimmän nurinan piti aisoissa urheilukanavalta näkyvä edellisillan futisottelu.

Ulkopuolella olevasta Bajenin lipusta päätellen ravintolassa on tunnelma erityisen korkealla Hammarby IF:n otteluiden aikaan.

Osoite: Olaus Magnus väg 14, Johanneshov | tunnelbana: vihreä linja

2 kommenttia

  1. Peukutan! Muutama vuosi sitten nautiskelin georgialaista ruokaa ihan aidossa ympäristössä. Oli herkkua! Ja kivaa, että georgialaisia ravintoloita alkaa löytymään myös lähempää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, mahtoi olla aikamoinen matka! Voi kun pääsisin myös joskus maistelemaan georgialaista keittiötä aitoon ympäristöön. Siihen saakka metsästämme lähialueelta korvikkeita ;)

      Poista