Ihanan kauhea juoksumatto

Kesän maratonprojekti oli antoisa, mutta en voi väittää, että olisin nauttinut jokaisesta lenkistä. Välillä juoksu lipesi suorittamisen puolelle, vaikka rakas harrastus ja varaventtiili onkin.

Osaan nyt arvostaa noita yksitoikkoisia ja yksinäisiä lenkkejä entistä enemmän. Ne valmistivat mua juoksumatolle, jota olen pääsääntöisesti vihannut. Nyt pääsen johonkin outoon meditatiiviseen tilaan jalkojeni hakatessa rytmikkäästi mattoa. Enää ei haittaa, vaikka maisemat pysyvät koko juoksun ajan samana. Olen myös oppinut olemaan katsomatta juoksumaton matkamittariin. Sen lukemat kun tuntuvat aina muuttuvan mielestäni hitaammin kuin oikeasti juoksen. Enää mua ei kauhistuta ajatus tylsistyttävästä lähes parituntisesta lenkistä juoksumatolla, vaan odotan sitä innolla. Tavoitteellisen juoksutreenauksen kautta löydän itsestäni jatkuvasti (outoja) uusia puolia.


Vaikka juoksumatoissa on mistä valita, olen tapojeni orja. Valitsen aina tietyn, jos se vain on vapaana. 

Siirtyminen juoksumatolle ei ollut kuitenkaan ajankäytöllisesti helpoin mahdollinen. Yöjuoksijana mulla jäi monet lenkit väliin, sillä käyttämäni kuntosali oli jo sulkenut siinä vaiheessa, kun aloin pakata veskaa kotona lähtökuntoon. Lisäksi salille oli teipattu näkyvästi ohjeistuksia, joissa muistutettiin juoksumaton 20 minuutin käyttörajoituksesta. Yritä sitten niillä rajoituksilla saada itsesi sisätiloissa maratonkuntoon. Endorfiinien liikkeellepanoonkin tarvitsen vähintään kolme varttia.

Onneksi saliketjuja on muitakin. Kävin muutama vuosi sitten EVO-kuntosalilla pahimpien pakkaskuukausien ajan. Paluu tuttuun ympäristöön houkutteli. Miltei rajattomat aukioloajat, passeli sijainti ja mikä tärkeintä, juoksumattoja tarpeeksi kaikille halukkaille ilman aikarajoitteita. Kerrankin mulla on halua ja mahdollisuus juosta säännöllisesti läpi pimeimpien, kylmimpien ja liukkaimpien kuukausien.


Juoksumaton oma näyttö on luksusta. Ohjelmankin voi valita vapaasti laajasta valikoimasta. Enää ei tarvitse katsoa juoksumatolta kolmea eri ohjelmaa kolmelta eri taulutelevisiolta, jokaista ilman ääntä. 

Juoksumattotreeni on koukuttavaa. Viime yönä suljin salin oven takanani lähempänä puoltayötä hymy huulillani. Olin pukenut yöpuvun valmiiksi talvivaatteiden alle. Siirryin kotona eteisestä suihkunraikkaana suoraan sohvalle teekupin ääreen hetkiseksi ennen nukkumaanmenoa.

Vauhti on selvästi hidastunut kesästä, mutta haitanneeko tuo, sillä tässä on koko talvi aikaa rakentaa pohjia ensi kesän ennätyspuristukseen. Kauhean ihana juoksumatto, nähdään taas tänä iltana!


EVOn sivuilta löytyy näköjään asiakaspalvelun pikalinkeistä kohta, josta voit aktivoida itsellesi viikon mittaisen kokeilujakson haluamallesi salille. 


Ke 16.11. reipas lenkki juoksumatolla 5,88 km | 30:48 | 5:14 min/km
verkat alkuun ja loppuun 4,17 km | 26:54 | 6:27 min/km


Pääsin tiistaiyönä nauttimaan jo ennakkoon Aleksin jouluvaloista. Virallisestihan valot sytytetään vasta joulukadun avajaisissa ensi sunnuntaina. Satuin paikalle, kun niitä ripustettiin. 

<EDIT 15.12.> 
EVO Fitness lähti mukaan yhteistyökumppaninikseni matkalla 3,5 tunnin alitukseen maratonilla.

2 kommenttia

 1. Saman maton käyttö on järkevää siksikin että se nopeusnäyttö voi heittää paljonkin eri matoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matti vinkistä. En ole tullut aikaisemmin ajatelleeksikaan asiaa.

   Eli nyt en olekaan tapoihini pinttynyt, vaan äärimmäisen fiksu ;)

   Poista