Olisiko se suuri rakkaus nyt tässä?Keski-ikä on tuonut tullessaan harmaita hiuksia, naururyppyjä ja jalkavaivat. Ihan mieluusti juoksentelen ryppyisenä hopeakettuna, mutta ottaisin mielelläni takaisin ne vetreämmät ja ehjät jalkani.

Olen metsästänyt tarpeeksi leveälestisiä lenkkareita, joihin saisin mahtumaan levenneet räpyläni. Tänään taisin osua napakymppiin.

Törmäsin Hoka One One -lenkkareihin ensimmäisen kerran varmaan Berliinin tai Barcelonan maratonin yhteydessä. Mieleeni jäi niiden muoto. Aloin kutsua niitä Aku Ankka -kengiksi. Aku Ankkahan on mun suuri idolini ja onhan hänen autonsa rekisterinumerokin sama kuin mun syntymäpäiväni.

Vuosi sitten pääsin viimein sovittamaan Hokia. Tein lyhyen testikierroksen kiertäen urheilukaupan sukkalaaria. Kunnon juoksutuntumasta ei ollut tietoakaan. Vaikka en vakuuttunutkaan, ne jäivät silti pyörimään alitajuntaani.

Onneksi Hoka One One järjesti lenkkareiden testijuoksun Eltsussa yhdessä Vauhtisammakon ja InterSportin kanssa. Halusin päästä juoksemaan niillä mukavassa seurassa. Jos lenkkarit olisivat räpylöilleni katastrofi, ainahan voisin laittaa Sauconyt takaisin jalkaan ja juosta yhteislenkin niillä.


Aloitin testauksen Clifton kolmosista (kuvassa vaalenapunaiset). Olin yllättynyt, ettei lesti ollutkaan sen leveämpi. Niillä oli kuitenkin hyvä juosta. Viime sunnuntain puolimaratonista uupuneet jalkani olivat selvästi mieluissaan pehmeästä ajosta.

Saadessani Clayton kakkoset jalkoihini (kuvassa turkoosit), tiesin etsinnän loppuneen. Nämä ovat THE Lenkkarit, joilla tulisin treenaamaan syksyn maratonille. Lenkkarit, joilla lähtisin tavoittelemaan unelmaani 3:30 alittamisesta.

Olen keskijalka-astuja. Claytonit veivät askeltani selvästikin päkiöille, mikä ei ole laisinkaan hullumpi ominaisuus kisakengältä. Vaimennus vaikutti lyhyellä testillä hyvältä. Alle pitäisi kuitenkin saada enemmän kilometrejä, ennen kuin tossujen syvällinen arviointi olisi täysin mahdollista.


Oli tylsä vaihtaa Hokat takaisin omiin kenkiini. Sauconyt ovat palvelleet mua hyvin, mutta niiden tie alkaa pian lähestyä loppuaan. Olen painellut niillä elokuusta lähtien yli 800 kilometriä, eivätkä ne ole edes olleet ainoat lenkkarini. Lenkkikengät ovat kulutustavaraa ja jaloille pitäisi antaa parasta. Kukkarolle aika haastava yhtälö, ainakin jos juoksee paljon.

Claytonit kisakengiksi, vetoihin ja reippaille lenkeille, Cliftonit hitaille pitkille, kevyille ja palauttaville treeneille. Siinä voisi olla loistava duo täksi vuodeksi. Toistaiseksi ne kuitenkin ovat vielä Intersportin hyllyllä.

HUOM! Jos olet torstaina 27.4. Helsingissä lenkkiseuraa vailla, lähde testaamaan Hoka One One -lenkkareita Pirkkolan urheilupuistoon klo 17:30 lähtien. Lisätietoja tästä.

6 kommenttia

 1. Heippa! Tosi mielenkiintoista! :) Mäkin olen katsellut juuri näitä Hokan kenkiä "sillä silmällä", mutta en valitettavasti päässyt irrottautumaan kotiympyröistä niitä testailemaan..Uusien kenkien kanssa testilenkki on kyllä tosi hyvä juttu, kaupassa muutaman askeleen hölköttely ei vielä kauheasti kerro! Mutta haluan kyllä kokeilla noita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen testausta lämpimästi, Karoliina. Mukava kun nykyään pääsee testaaman joitain kenkämerkkejä tositoimessa. Viime vuodelta jäi vahvasti mieleen Salomonin maastojuoksukenkien testaus. Mikä vapauttava tunne olikaan päästä oikean mutajuoksun makuun :)

   Poista
 2. Mä pääsin testaamaan noita myös täällä Turussa Vauhtisammakon kanssa viime viikon torstaina ja oon samaa mieltä. Kaikkia juoksukenkiä pitäisi päästä testaamaan ennen ostopäätöstä. Itselleni noi Cliftonit tuntui paremmalta jalassa ja kun olin hakemassa nopeaa lyhyemmän matkan kenkää, en vielä käynyt ostamassa Hokan kenkiä. Ostoslistalle jäi kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monet lenkkarit on tullut ostettua kolmen juoksuaskeleen perusteella. Tällaiset tapahtumat ovat mahtavia! Onneksi Hokat ovat tulleet Suomeen jäädäkseen :)

   Poista
 3. Kyllä on nyt niin monessa blogissa Hokan kenkiä kehuttu, että pitää päästä jossain vaiheessa edes sovittamaan! Voi kun olisin lähempänä, lähtisin ilman muuta testilenkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XXL:ssä ovat kovasti mainostaneet palautusoikeutta vaikka lenkkarit olisikin testattu lenkillä. Kannattaa Jonna tarkastaa sieltä ja tilata kotiin koetettavaksi.

   Poista