5) Manu | 9 asiaa minustaMiltei koko Kruununhaka mahtuu nuoruusajan kotini ja presidentinlinnan väliin. Kivijalkakauppa oli vastapäisessä talossa, Salosen valikoimat parin korttelin päässä. Kouluun oli sopivan lyhyt matka. Siksi varmaan se tuli juostua usein. Olin jo silloin aikamoinen aikaoptimisti.

Olin taas tavalliseen tapaani kiirehtinyt ylös portaita Meritullinkadun päähän. Päivän ensimmäinen tunti oli alkamaisillaan. Pysähdyin takaani kuuluvaan huudahdukseen:
Neiti, teiltä tippui nämä.
Käännyin ja näin Mauno Koiviston ottavan vielä muutaman juoksuaskeleen saadakseen mut kiinni. Hänellä oli sylillinen koulukirjoja, jotka olivat hypähtäneet yksi kerrallaan avoimesta koulurepustani.

Laitoimmme koulukirjat yhdessä reppuuni. Huikkasin kiitokset hieman hämilläni. Sain lähtiäisiksi vielä hyvän koulupäivän toivotukset.

Jatkossa törmätessäni presidenttiin yhteisillä kotikulmillamme, tervehdin häntä iloisesti kuin vanhaa tuttua. Aivan kuten Krunassa edelleenkin moikataan naapureita sekä muuten vaan tuttuja kasvoja.


Tapahtumapaikka oli jotakuinkin puun varjon kohdalla. Muistan kohtaamisen Manun kanssa aina tästä kulkiessani. Eli miltei joka päivä!

6 kommenttia

 1. Voi miten suloinen muisto. Haikealta tuntui lauantaina suunnata kohti HCR-paikkoja, kun liput liehuivat puolitangossa monessa paikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikeutta tosiaan oli ilmassa havaittavissa suru-uutisen jälkeen. Yksi ajanjakso on nyt tosi konkreettisesti päättynyt.

   Poista
 2. Ihana muisto, tosissaan! Nyt on kuullut useita samantyyppisiä tarinoita tavallisten ihmisten muistellessa, mikä osoittaa, että meillä oli todellinen maailmanmies, koko kansan Manu, presidenttinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manu oli tosiaan todella helposti lähestyttävä, koko kansan presidentti. Ja kuten muistostani huomaa, joskus hän teki sen ensimmäisen aloitteen ;)

   Poista
 3. Voi, ihana!
  Mekin juteltiin lauantaiaamuna, että tulikin kilpailusta Manun muistojuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hienon muistojuoksun juoksitkin. Onnittelut loistavasta ennätysajasta!

   Poista