Juoksutreffit Midnight Run -lähettilään Elinan kanssa


Viimeinen tosi pitkä lenkki ennen Terwamaratonia on nyt pulkassa. Sain pilkottua 28 kilometrin lenkin kolmeen osaan ja sain onnekseni keskimmäiselle pätkälle kaivattua juoksuseuraa. Muuten kolmen tunnin mittainen lenkki olisi tuntunut paljon raskaammalta sekä päässä että jaloissa.

Alun perin tarkoituksenamme oli juosta Midnight Run -lähettilään Elinan kanssa hänen työmatkansa Helsingistä Espooseen. Juoksisin sieltä takaisin kotiin ja saisin näin kätevästi maratonohjelman mukaiset 28 kilometriä täyteen. Tyttären futismatsit sekoittivat kuitenkin suunnitelmat. Halusin olla mukana katsomassa kauden ensimmäistä peli-iltaa ja varsinkin tyttärelle läsnäoloni tuntui olevan tärkeää. Aikataulusta tulikin kertaheitolla ajateltua tiukempi.


Espoossa paistaa aina aurinko.

1. pätkä -> 8,4 km | Kaivopuiston ja Kampin kautta Hakaniemeen

Aurinko porotti mukavasti kasvoihin. Uudistettu juoksusoittolistani tuntui hyvältä. Olin niin keskittynyt juoksuun, etten huomannut ystäväni huhuiluja. Sain välitöntä palautetta Facebookin kautta: 

Ennen rakkauden siltaa mä huusin sulle kun juoksit reppu selässä ohitseni, että:"Hyvä Poppis". Et ollut kuulevinasi, mustat trikoot vilkkuen painoit kohti Kauppatoria. Presidentin linnan kohdalla sain sinut kiinni, mutta oltiin eri valoissa, joten pääsit taas karkuun. Hyvää matkaa beibe, sulla oli kevyt askel.

Sykkeet olivat edelleen tavallista korkeammalla. En tiedä pitäisikö huolestua, vai laitanko sen siitepölyallergian ja lääkityksen piikkiin. Harmi ettei mulla ole sykedataa edellisiltä siitepölykausilta vertailua varten.

Vauhti oli pakko pitää sykkeen takia maltillisena, joten jouduin vaihtamaan lennosta reittiäni. Niinpä puikkelehdin työmatkalaisten jaloissa Kampissa ja rautatieaseman nurkilla. Treffipaikkaan puuskutin kaksi minuuttia myöhässä. Osaan arvioida välimatkat, mutta liikennevaloissa seisoskelut tulevat aina yllätyksenä.


2. pätkä 8,4 km - 18,7 km  | Hakaniemi - Leppävaara

Emme ole tavanneet Elinan kanssa aiemmin kasvotusten, vaan tunnemme toisemme somen kautta. Juoksijoita on kuitenkin helppo lähestyä, oli aiheena sitten juoksutreffit tai aivan joku muu asia. Elina on mm. auttanut mua hyvää hyvyyttään yhdessä työasiassa alkukeväästä. Kun Elina ilokseni valittiin Midnight Run -lähettilääksi, aloin heti seurata hänen blogiansa tapahtuman sivuilla.  

Oli helppo aloittaa jutustelu, eikä hiljaisia hetkiä kympin pätkällä juuri ollut. Oikeastaan ainoastaan silloin, kun ääni ei olisi kantanut ohiajavien junien takia. Hyvässä seurassa kymmenen kilometriä tuli juostua oikeastaan huomaamatta!


Astuimme pöpelikköön kuvaamaan, jotta saimme valkovuokkoja taustalle. Kai huomaat ne? 
Kuva: Elina

3. pätkä 18,7 km - 28 km  | Leppävaara - Oulunkylä

Erosimme Espoon puolelle päästyämme. Elina jatkoi matkaa kotiinsa ja mä lähdin juoksemaan tulosuuntaan päin. Huopalahden aseman kohdalla poikkesin tutulta reitiltä, sillä en halunnut kerätä viimeisiä kilometrejä juoksentelemalla Pasilassa siksakkia ympärinsä. En ollut myöskään varma, ehtisinkö siksakkaukselta varmasti oikeaan junaan. Uusi päämääräni oli Oulunkylä. Saisin tällä tavoin 10 minuuttia lisäaikaa juoksulleni. 

Jos radan vierusta on karu lenkkipolku, valitsemani reitti päihitti kyllä sen mennen tullen. Metsäläntie ei ole varsinaisesti juoksubaana, mutta en uskaltautunut siirtyä sieltä metsäpoluille. Aikaa oli rajallisesti, eikä metsähapuiluun ollut aikaa. 

Tuijotin juostessani voimalinjoja ja autoja. Kunnon mäkitreeninkin sain siinä samalla. 17 kilsan kohdalla ottamallani geelillä ja vesihuikalla pääsin näköjään aika pitkälle. 

Oulunkylässä jouduin juoksemaan ympyrää hetken aikaa, jotta sain 28 kilometriä täyteen. Ehdin juuri ja juuri Malmille menevään junaan, vaihdoin siellä dösään ja ehdin Jakomäkeen ajoissa katsomaan tyttäreni toisen matsin. Hänen ensimmäisessä matsissa tekemänsä hieno maali jäi tosin näkemättä, mutta se on selitetty seikkaperäisesti sen verran monta kertaa, että näen sen silmieni edessä todella elävästi. 

Hymy jonka sain kentältä tyttäreni huomatessa mut, oli kaiken hikoilun arvoinen. Kannatti juosta Leppävaaran kautta jalkapallokentän viereen värjöttelemään. 


Viimeinen etappi alkoi tästä.

Ke 3.5. pisin lenkki ennen Terwamaratonia: 28 km | 2:58:40 | 6:22 min/km

Midnight Run juostaan lauantaina 9.9. Ilmoittaudu kesän hauskimmalle ja tunnelmallisimmalle kympille tästä.

Ei kommentteja