Pelastusmekko – tärkeä osa työmatkajuoksua


Korona-ajan toimistovaatetus ei ole yhtä virallista, kuin normaaliaikaan, mutta en voi kuitenkaan heittäytyä töissä kotitoimistounivormuun, eli collegeen ja juoksutrikoihin. Näyttäydyn siis tyhjyyttään kumisevalla toimistolla vaatteissa, jotka osuvat näiden kahden ääripään välivaiheelle.

Niinä päivinä, jolloin aion juosta töistä kotiin, pistän osan juoksukamoista päälleni jo töihin mennessäni, sillä reipas kävely sujuu paremmin hengittävissä urheiluvaatteissa, kuin työvaatteissa. Juoksureppuun pitää jättää tilaa myös siistimmälle vaatekerralle. Työpaikalle päästyäni heilautan taikasauvaa ja muutun hetkessä tunnolliseksi toimistorotaksi. Joskus kuitenkin työvaatteet (kuten viimeksi eilen) jäävät kaikessa lähtötohinassa kotisohvalle viettämään vapaapäivää. Mistä silloin päälle pantavaa?!

Pelastusmekko on kirjaimellisesti juuri sitä, miltä kuulostaakin. Kun Casual Friday on kääntynyt turhankin rennoksi ja toimistolle tulee yllätysvieras, olen valmis vaikka millaiseen kohtaamiseen pujottautuessani duunikaapistani löytyvään mekkoon. Tai sellaisena päivänä, kun unohdan vaihtovaatteet kotiin, mun ei tarvitse mennä ensitöikseni odottelemaan lähimmän vaatekaupan avautumista.

Valmiina lähtöön!

Töihin mennessäni sidon lenkkarit visusti juoksureppuun kiinni, mutta jätän työpäivän päätteeksi päivän mittaan käyttämäni kengät toimistolle odottelemaan. Kun tämä toistuu jokaisena juoksupäivänä, loppuviikosta työpisteelläni on aikamoinen kokoelma erilaisia sneakereita, lenkkareita ja muita kenkiä. 

Juoksuvapaina työpäivinä palaan kotiin useimmiten ruokakaupan kautta. Koko kassin tilavuus on varattu tällöin ruokatarpeille, eikä tossuille ole tilaa. Jos juoksen perjantainakin töistä kotiin, tällöin läppäri vie repustani ison osan, eikä mulla ole pienintäkään mahdollisuutta, saati halua ottaa kenkiä kantoon. Miten saan kenkäkasan takaisin himaan? Viikonloppukävely lapsukaisten kanssa on siis parasta suunnata duunihoodeille. Samalla kun nappaan kenkäkassin mukaani, voin vaihtaa pelastusmekon toiseen. Sitten voinkin aloittaa tossujen keräilyn taas uudestaan seuraavan maanantain koittaessa ja kaapissa on tuore varamekko valmiina viikon ylläreihin.

Varmasti tulen saamaan tähänkin systeemiin tavalla tai toisella enemmän järkeä, mutta kaksi asiaa varmasti säilyvät jatkossakin: työmatkajuoksu ja pelastusmekko.

Kuluneen viikon pelastusmekko ja toimistotossut

Töistä kotiin:
ti 5.5. | 7,93 km | 53:34 | 6:47 min/km
ke 6.5. | 6,89 km | 44:37 | 6:29 min/km

Ei kommentteja