Hiilikuidusta lisäytyä peruslenkkeihin – Hoka Bondi X


Kaupallinen yhteistyö @timetofly_suomi | Vaikka viimeisimmästä lenkistä on aikaa ja telakka tökkii pahasti, niin onpahan mulla ainakin upeita muistoja lenkeiltä vuoden mittaan. Niistä muistuttaa laitojen yli pursuava lenkkivaatelaatikko ja hujan hajan eteisen lattialla seikkailevat Hokat.


Sain alleni hieman ennen elokuista Paavo Nurmen Maratonia lenkkarit, joista en ennakkoon tiennyt mitä oikein ajatella. Laiskan letkeään ja rauhalliseen hölkkään sopivat Bondit olivat saaneet sisuskaluihinsa hiilikuitulevyn. Siis sen maagisen vauhdin tuojan ja väsymättömien jalkojen taikaeliksiirin. Mitä ihmettä??!


Ajattelin ensi alkuun, että juoksisin vuoden päämaratonin näillä Bondi X:ksi nimetyillä tossuilla. Ensimmäisellä yhteisellä lenkillä en kuitenkaan tuntunut saavan niistä täysiä tehoja irti. Valinta osui tästä johtuen toisiin hiilikuitulenkkareihin, Hokan Carbon X kakkosiin. 


Myös Bondi X:t ovat saaneet pohjan takaosaan siivekkeen, joka lisää lenkkarin vakautta. 


Bondi X:n sisäänajo kesti useamman lenkin verran, sillä en ollut täysin varma ovatko uudenuntukaiset lenkkarit kala vai lintu, hitti vai huti. Lenkkarit istuivat kuin hansikas, mutta tuntuma oli erilainen kuin mihin olen Hokalla tottunut. 


Jos siis nappaat nämä tossut kaupasta mukaasi, anna niille mahdollisuus, vaikka ensimmäiset lenkit eivät vakuuttaisikaan täysin. Olen iloinen, että laitoin äksät jalkaan kerta toisensa jälkeen, sillä pikku hiljaa olin täysin myyty. Bondi X kiilasi kertaheitolla top-kolmoseen Hokan lempparilenkkarilistallani. Bondi X:ää ja Bondi 7:ää yhdistää mielestäni lähinnä ainoastaan nimi. Hokalle ominainen vaimennus on pakattu tossuissa erilaisen juoksutuntuman antaviin paketteihin. Bondi X asettuu painonsa puolesta Hokan katukiitureiden raskaimpaan päähän (koossa 38 2/3 257 g). 


Vaikka Bondi X:t eivät olekaan vauhtivedoille ykkösvalintani, niissä on kuitenkin eräs ainutlaatuinen ominaisuus, josta syystä voisin hyvinkin kuvitella laittavani nämä jalkaan maratonille, jonne en ole menossa ennätyksen kiilto silmissäni. Jo ensimmäisen lenkin jälkeen jalat tuntuivat fresheiltä, eikä seuraavana päivänä jaloissa ollut tuttua raukeutta, kovista treenikilsoista huolimatta. Nämä ovat tossut, joilla tekee mieli juosta, juosta, juosta ja vielä kerran juosta. Väsymättä, pitkään ja jopa mukavan reipasta tahtia. 

Itse asiassa olen alkanut miettiä, josko ultra voisi sittenkin olla mua varten. Kun kerran on nämä jalassa...Olen tehnyt jo kauan aikaa sitten päätöksen, etten juokse ikinä ultraa. Saa nähdä pitääkö lupaus ja jos kestää, kuinka kauan. 

Carbon X:t toimivat loistavasti monipuolisina treenikruisereina. Niille hitaille lenkeille, joilla roikotan jalkojani perässäni, valitsen suosiolla Bondit ilman X:ää tai Clifton kasit. Vaikka nämä eivät olekaan hiilikuitulevystä huolimatta kisakengät, juoksufiilis on kuitenkin lähempänä nopeaa kuin matelua.


Bondi X:ssä on mukavaa napakkuutta ja niissä on kaipaamani vakautta. Lenkkarit ovat kiertojäykät ja niissä on varpaille juuri sopivasti tilaa, vaikka lesti onkin mitoitukseltaan normaali (juoksen useimmiten Hokan leveillä versioilla, jos sellaiset on saatavilla).  Mulle sopii näistä sama koko kuin Hokalta yleensäkin. Plussaa: Bondi X:n pääliosa on mielestäni parasta Hokaa. Olen juossut näillä kesän viimeisinä lämpiminä päivinä sekä syksyn kylmyydessä ja sateessa. Vesi ei jää vellomaan tossuihin, eikä helle kurista jalkoja. Miinusta: Iltti saisi olla pidempi. Nyt se jää helposti myttyyn nauhojen alle.  

Olen juossut tossuilla parisensataa kilometriä. Itse asiassa en ole tainnut juuri muita tossuja vetääkään jalkaani maratonien välissä ja näin ylimenokaudella. En huomaa niissä suurempaa kulumaa ja ytyä on kuin suoraan laatikosta otettuna. 


Värivalikoimissa on tällä hetkellä vain kuvissa näkyvä valkoinen. Lenkkareista alkaa huomata, etten ole jaksanut sen kummemmin suihkutella niitä puhtaiksi rapalenkkien jälkeen. Mielestäni käyttö saa näkyä lenkkareissa. 


Toiseen hiilikuitukenkään, Carbon X:ään verrattuna pohjassa on enemmän kulutusta kestävää kumipintaa, mikä tekee näistä Carboneita pitkäikäisemmät. Näillä uskaltaa juosta myös asfaltilta hiekkatielle ilman, että tarvitsee pelätä pohjan puolesta. Kiviä toki saattaa joutua napsimaan pohjan X-urista näiden sivulenkkien jälkeen. Tämän hintatason tossuilta odottaa laatua ja kestävyyttä. Ensimmäiset 200 kilometriä lupaavat hyvää. 220 euron hinnallaan Bondi X:t ovat kalleinta, mitä Hokan (katu)lenkkarivalikoimista löytyy tällä hetkellä. 

Hiilikuitulevyn käyttö on toistaiseksi vielä jonkinlainen harvinaisuus kevyiden, päivittäisten lenkkien siivittäjänä ja palauttavilla juoksuilla. Odotan innolla, koska näitä tullaan näkemään myös muilla lenkkarimerkeillä. Omalla kohdallani tämä yllättävä yhdistelmä toimii. 


**

Olen Hokan lähettiläs ja saan maahantuojalta uusimpia malleja testattavakseni. Yksi lenkkari sopii yhdelle, toinen toiselle. Sovita eri merkkejä ja merkkien valikoimista erilaisia malleja. Hyödynnä erilaisia testijuoksutilaisuuksia. Sillä tavoin löydät itsellesi sopivat työkalut juoksuun.  

**

Ei kommentteja