Uimisen riemua Husbyssä

Husby on ollut viime aikoina runsaasti esillä, eikä kovinkaan mairittelevassa valossa. Rähinät poliisien kanssa, autojen polttamiset ja muut mellakoinnit ovat surullista luettavaa. Olemme uimareissuillamme tehneet pikaista tuttavuutta alueen kanssa päivänvalossa. Katujen nimet kuulostavat tutuilta: Imatragatan, Vilmanstrandgatan, Kotkagatan, Sibeliusgången...

Husbybadet on muutaman minuutin bussimatkan päässä sollentunalaisesta hotellista, jossa asuimme pääsiäisen aikaan. Tunsimme uimahallin jo entuudeltaan. Tällä kertaa olimme jopa tehneet perheellemme varauksen, jotta varmasti mahtuisimme uimahalliin juhlapyhien aikaan. Onni ei ollut kuitenkaan ennakkobuukkauksestakaan huolimatta puolellamme. Uimahallin ilmastointi oli levinnyt ja saimme kuulla siitä vasta paikan päällä. Olimme luvanneet lapsille uimareissun ja kamppeet oli eväitä myöten ahdettu reppuihin. Ei auttanut muu, kuin körötellä kohti Södermalmin Eriksdahlsbadetia.

Yritämme mahdollisuuksien mukaan mahduttaa Ruotsin reissuille uimaretken jos toisenkin. Länsinaapurissa useat aivan tavalliset kunnalliset uimahallit on varustettu vaikka millaisilla vastavirroilla, jättiliukumäillä, ulkoaltailla ja poreihanuuksilla. Lapsiperhe ei tunne uimareissun jälkeen oloaan ryöstetyksi, vaan hinnat ovat varsin kohtuulliset. Listan Tukholman kaupungin uimahalleista löydät TÄSTÄ.



Ei kommentteja