Kynsi-inventaario

Viikko maratonin jälkeen on hyvä tunnustella, miltä kroppa tuntuu. Ensimmäinen maratoninjälkeinen lenkki sujui suunnitellun hitaasti (5,7 km | 33 min) ja kaikki toimi miltei kuin rasvattu. Jalat olivat hieman tönköt neljän kilsan jälkeen, mutta eiköhän se ole ihan normaalia.

Pari kaveriani ovat sanoneet, että juoksisivat kyllä maratonin, mutta ovat kuulleet kauhukseen, että kynnet saattavat irrota. Mielestäni pelko on liioiteltu. Kynsien irtoaminen kuulostaa hurjemmalta kuin onkaan. Luovutetun tilalle kasvaa kyllä uusi, eikä moinen kynsishow ole rajoittanut elämääni millään tavalla. Kaikilla kynsien kanssa ei edes ole ongelmia.

Olen aina kuvitellut, että jos kynnet lähtevät kerran, ne lähtevät aina jatkossakin. Ihmetyksekseni tämä on ensimmäinen 13 juoksemastani maratonista, jolloin kynnet eivät sano hyvästejä. Jostain syystä kynsien alle ei imestynyt tällä kertaa rakkoja, jotka irroittavat kynnet paikoiltaan.

Jos siis maraton kiinnostaa, älä jätä sitä kynsien takia väliin. Varmista, että lenkkareissa on tarpeeksi tilaa ja että ne on ajettu sisään sukkien kanssa. Hoida varpaiden kynnet sekä jalkapohjat hyvissä ajoin ennen juoksua. Vältä lätäköitä ja suojaa varpaat tarvittaessa Compeedin varvasrakkolaastarilla. Yksinkertainen resepti kynsien suojaksi! Ei tosin sataprosenttinen, mutta mitä maraton olisi ilman yllätyksiä.

Kiitos Mamma L kävelyseurasta tarhasta työpaikallesi. Se oli hyvää lämmittelyä aamulenkkiä varten. Ja lisäksi oikein hyvää ja tehokasta työmatkaa Pariisiin!


Sirkus Finlandia on taas täällä!


Syksyn voi tuntea jokaisella aistilla.

 11-asteisessa, miltei tuulettomassa syyssäässä toimi hyvin pitkät trikoot ja pitkähihainen juoksupaita. Juoksuliivi oli selvästi liikaa juostessa. Alkulämmittelykävelyssä se piti kuitenkin mukavasti lämpimänä.


Kameraan tarttui taas kerran kuva kolmosesta. Siltasaarenkärjessä sijaitsevasta upeasta talosta tulee entistäkin näyttävämpi julkisivuremontin jälkeen.


Ei kommentteja