Minit maratonilla

Juoksumatkan kohokohta oli ehdottomasti Bambini Lauf, eli 0-10-vuotiaiden oma Berliinin maraton. Kävimme hakemassa lasten numerolaput jo edellisenä iltana samalla, kun haimme omamme Marathon Exposta. Kolme euroa per lapsi oli mitä mainioin hinta loistokokemuksesta!


Tempelhofin lentokentällä oli odottava ja jännittynyt tunnelma, kun lapsukaiset odottivat omaa vuoroaan. Vaikka Miss N on jo testannut mini maratonia pariin otteeseen Tallinnassa, jännitys oli silti yhtä pinnassa, kuin debytoivalla bestiksellä Miss E:llä.


Pääsimme E:n isän kanssa mukaan juoksemaan. Tytöt pistivät parastaan ja huomatessaan maalin lähestyvän, molemmilta nähtiin hienot spurtit. 500 metriä taittui ajassa 3:15 min. Siinä voisi olla monella aikuisellakin tekemistä.

Pikku N sai juosta kiekan yksinään. Olihan se vähän jännää tulla maaliin ja etsiä isä katseellaan isosta väkijoukosta. Saksan TV olisi halunnut haastatella poikaa, mutta kielimuuri oli esteenä.


Miss N oli taas oma itsensä juostessaankin. Tallinnassa ensimmäisellä minimaratonillaan hänellä oli päällään vaaleanpunainen tylli-ihanuus. Tällä kertaa vauhdittajana oli musta vastaava. Juoksuvaatteilla on selvästikin merkitystä niin perheen 4-vuotiaalle, kuin 40 vuoden rajapyykin ylittäneellekin!


En ole aiemmin perustanut mitaleista, joita maratoneilla lykätään maalissa kouraan. Nykyään, kun lapset ovat mukana matkassa, mitaleillakin on ihan erilainen tunnearvo. Nämä kilkuttimet siirtyvät lasten naamiaislaatikkoon odottamaan mitä mielikuvituksellisimpia leikkejä. Ehkä niissäkin juostaan.


Ei kommentteja