Lenkkarit kivijalkakaupasta vai netistä?

Myönnän, että ostan Asicsit nettikaupasta sen sijaan, että tukisin lähialueen urheilukauppoja. Brittikaupassa saan parhaimmillaan kahdet lenkkarit yksien hinnalla. Tukisin mielelläni kotimaista kauppaa, mutta valitettavasti hinta ohjaa vahvasti ostokäyttäytymistäni.

Muut urheilulliset kenkäni ostan tarpeen ja tarjousten mukaan kotimaasta tai matkoilta. Hyödynsin viime elokuussa Intersportin ekstra-alennuksen, jolloin myös aletuotteista sai viikonlopun ajan lisäalennuksen. Nappasin silloin kävelykengikseni Nike Freet. Niillä oli hyvä ottaa arkeni täyttäviä spurtteja ratikoihin, busseihin ja ihan muuten vaan. Lisäksi Niket värittivät mukavasti muuten hyvin mustanpuhuvaa vaatetustani.

Surukseni lenkkareihini ilmestyi reikä varpaan juureen. Ei näillä kävellyillä kilometreillä voi tuollaista hyväksyä tämän hintaluokan kengiltä. Niinpä kävin tänään Mikonkadun myymälässä reklamoimassa asiasta. Kassalla Jenni hoiti asian sujuvasti, asiallisesti ja ystävällisesti. Hän täytti tarvittavat lomakkeet, otti rikkinäiset lenkkarini ja kutsui toisen myyjän auttamaan uusien Nike Free -tossujen valinnassa. Muutamaa hetkeä myöhemmin poistuimme tyttäreni kanssa urheilukaupasta uudet menokkaat mukananamme.

Lähikauppojen käyttämisellä on puolensa. Asiantuntijat auttavat lenkkariviidakossa ja myymälä hoitaa mahdolliset valitukset eteenpäin ilman, että tarvitsee käyttää aikaansa ikuisuuden mittaiseen sähköpostiviestittelyyn. Ja jännitysmomenttikin nettikauppaan valittamisessa on. Saako viallisesta tuotteesta rahojaan takaisin tai edes jotain hyvitystä?

Jatkossakin tilaan Asicsini hovihankkijaltani. Lupaan kuitenkin tarkastaa myös läheisten urheilukauppojen hinnat ennen enterin painamista siltä varalta, jos kiristynyt kilpailu olisikin laskenut tossujeni hinnan lähemmäksi nettikaupan tarjousta. Silloin suosin varmasti helsinkiläistä kivijalkakauppaa.


Pinkki kausi alkaa olla osaltani ohi. Onneksi sain ottaa reiällisten tilalle 
oranssit Nike Free Barefoot Ride -lenkkarit. 

Ei kommentteja