Juoksutreffit Merituulin, Tiinan ja Anun kanssa


Juoksujalkaa vipattaa -blogin Merituuli on uskomaton pakkaus. Hänellä riittää energiaa vaikka mihin, ja erityisesti yhteislenkkien järjestämiseen.

En ole valitettavasti aiemmin päässyt mukaan hänen järjestämilleen yhteislenkeille, mutta tällä kertaa ajankohta räätälöitiin mulle sopivaksi. Sain kunnian suunnitella reitin, jonka varrella näkisimme mahdollisimman paljon joulun valoja.

Mulla on hyvä tuntuma omien lenkkimaastojeni välimatkoista, mutta siitä huolimatta kävin testaamassa suunnittelemani reitin mieheni kanssa edellisyönä lasten mentyä nukkumaan. Aika hyvin osasin tälläkin kertaa arvioida päässäni juoksumatkan pituuden.


Kiasmalta rautatieasemalle tuli mittaa mutkien kautta 10,6 kilometriä. 

Näimme mm. Ekbergin jouluikkunan, Tehtaanpuiston ruskean tekonurmen, Korkeavuorenkadun Valonkadun, Esplanadin hirvet, ulkoministeriön juhlavalaistuksen, Merihaan valaistut katot, Pitkänsillan, Unioninkadun talon kokoisen joulukalenterin, Tuomaan markkinat ja virallisen joulukatujen kuninkaan, Aleksanterinkadun. 

Pyrin saamaan matkan varrelle mahdollisimman paljon valoa, mielenkiintoista arkkitehtuuria, vain harvoja liikennevaloja sekä totta kai välimatkan krouvin, eli glögittelyn kotiovellamme. 


Kuvaajat kuvattavina

Oli kiva tavata Merituulia taas pitkästä aikaa ja päästä juoksemaan uusien tuttavuuksien Tiinan ja Anun kanssa. Juttua tällä porukalla olisi riittänyt vaikka kuinka, joten olen jo alkanut suunnitella mukavaa puolimaratonin mittaista yöjuoksua ensi keväälle / kesälle. Juoksuhoodeiltani löytyy varmasti hienoa nähtävää ja koettavaa useammallekin lenkille, joten toivon että pääsen pian uudestaan yhteislenkin reittimestariksi. 


Valoa pimeydessä

Su 17.12. yhteislenkki | 10,6 km | 1:18:28 | 7:25 min/km
Lenkki kesti kokonaisuudessaan kuvaus- ja glögitauot mukaan luettuina hieman yli 1,5 tuntia. 

4 kommenttia

 1. Kuulostaa aivan ihastuttavalta joulujuoksulta! :) Kimppalenkit on kyllä niin mukavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Niistä saa tosi paljon uutta virtaa. Ei tarvitse mennä tuhatta ja sataa, vaan jutellaan ja pysähdellään ottamaan kuvia. Ja se glögi oli tervetullut ylläri porukalle. Pääsi mun perheenikin näkemään hikoilijat.

   Poista
 2. voi miten kuulostaa kivalta! Glögit ja jouluvalot, hieno yhdistelmä juoksun kanssa.

  VastaaPoista