Ei ihan kympin kunnossa


Katsoin juoksukalenteriani pitkästä aikaa. Sen mukaan juoksen vajaan kahden viikon kuluttua Helsinki10:n. Naurattaa. En ole lähelläkään kymmenen kilsan kisakuntoa. Kävin äsken reippaalla lenkillä ja jätin senkin jossain 7 kilsan hujakoilla kesken. Keuhkot eivät antaneet lisäkierroksia. Kaiken maailman pöly on vallannut sisuskaluni. On sen valituksen aika vuodesta.


Hoka 359 -parivaljakon Katja on sen sijaan kovassa vauhdissa. Hän kävi pokkaamassa naisten pronssia 12 tunnin Kaarinan rataultralla. Seuraavalla kerralla hänen kannattaa suosiolla ilmoittautua eliittisarjaan yleisen sijaan. Hän jos kuka on eliittiä!

Tässä pätkä Katjan kisaraportista, jonka hän jakoi Facebookissa:

"Vikan tunnin aikana ei meinannut raaskia hiljentää ollenkaan huoltosuoralla. Loppukirin taisin aloittaa kun oli jäljellä 100min. Päätin tintata täysillä sataseen saakka ja siitä eteenpäin miten kuten jaksaa. Jaksoihan sitä. Jaanan kanssa oltiin melko liki ja kerrankin päädyin taistelemaan sijoista. Siis oikeasti taistelemaan, sillä täytyi vetää all-out, että pääsi ohi. Vähän pidempi oli tuo loppukiri ja kiinnostuskarkitkin meinasi loppua kesken 🙈 kengät toimi kuin unelma, mutta mitä muutakaan voi odottaa koska Hokat. Tracerit on mun ikuinen rakkaus, vaikka ne vaihdoinkin reilu 10 h jälkeen järeämpiin Cliftoneihin."

Loppukiriä tunnin ja 40 minuutin verran. Huh huh!

Kovaa faktaa Katjan suorituksesta:

Hän juoksi ensin yhden maratonin.
Siihen perään sitten vielä toisen.
Puolimaratonkin mahtui päivään. 
Ja sen jälkeen juoksi vielä tasoittavat 3,3 kilometriä.

Eli 12 tunnin aikana 108,8 kilometriä keskarilla 6:37. Hurja juoksukone! Mulle riittäisi tällä kunnolla 15 kilsaa tuota vauhtia. On se hyvä, että Katja juoksee ultria, niin mun ei tarvitse. Riittää, että ihailen vierestä ja myötäelän.
Jos ja kun päädyn kympin lähtöviivalle, en odota siitä sen kummempaa, kuin lähtötilanteen kartoituksen. Viime vappuna juoksin kympin aikaan 49:21, mutta nyt jos pääsen edes alle 55 minuutin, olen todella iloinen. Vuodet eivät ole toistensa kopioita.

Onneksi Helsinki Marathonille on vielä aikaa ja ehdin saada itseni passeliin jäniskuntoon. Siihen tarvitaan laadukkaita juoksukilsoja ja tarpeeksi lepoa.

Keskiviikon ensimmäiseen Hoka 359 -treeniin Katja ei pääse ymmärrettävistä syistä mukaan, sillä jalat vaativat lepoa, vaikka pää olisi varmaan jo mieluusti menossa taas lenkille. Kesäkuussa saamme varmasti hänetkin messiin.

Hoka 359
1. juoksutreffit ke 18.4. klo 18:00 
tapaamispaikka: Senaatintorin portaat 
kevyt 60-90 min (kyydistä voi hypätä kesken) 


En löytänyt meistä kahdesta tämän selvempää ja uudempaa kuvaa. 
Tässä fiilkset ennen viimevuotista Midnight Runia. 

Ma 16.4. mikä lie lenkki | 7,4 km | 45:15 | 6:06 min/km

Ei kommentteja