Kisafiilistelyä


Vaikka olen vast´ikään toipunut maratonista, niin uutta kisaa pukkaa kalenteriaukeamalla jos toisellakin. Tossut tuntuvat tosin liimautuvan alustaan. Jalka ei nouse sitten millään. Pitänee ottaa se kehon merkkinä siitä, että palautusprosessi on vielä meneillään, eikä nyt auta hötkyillä.


Yritän vielä huhuilla, josku joku haluaisi musta jänön tai lenkkiseuraa lauantain Helsinki10:lle. Mä lähden turistina matkaan ja nautiskelen  reitistä, jonka tunnen kuin omat taskuni. Kevääseen heräävä luonto tekee siitä tavallistakin upeamman, tosin vaikeamman hengittää, ja kanssajuoksijat nostavat myrtseimmänkin fiilikset aina Tähtitorninmäen tasolle saakka.

Pääsiäisen lenkkimaisemissa sain vielä kiristettyä juoksutahtia kilometri kilometriltä, kiitos juoksukaverini, mutta...

Toinen tuleva kisa, jota saan hehkuttaa oikein juoksukaverin kanssa täällä kotosalla, on Väriestejuoksu (osallistuminen saatu blogin kautta) viikko Helsinki kympin jälkeen. Lähden juoksemaan ja hassuttelemaan sinne yhdessä poikani kanssa ja tapahtumaa on jo ehditty odottaa aikamoisella hartaudella.

Meillä on kova pähkäily meneillään siitä, mitkä vaatteet ja asusteet otamme mukaan. Aurinkolasit varmastikin suojaamaan silmiä ja Hoka-putkihuivi kaulalle valmiiksi, jos suun eteen tarvitsee suojaa. Mutta voinkohan laittaa piilarit päähän ja kännykän kantoon juoksuvyöhön? Pikkuisen pitää vielä säätää, ennen kuin pääsemme juoksemaan. Olemme kuitenkin jo nyt sopineet milloin käymme yhdessä hakemassa ennakkoon puuhapakettimme. Niin ja onhan mulla vielä huomenna haettavana tämän tulevan lauantain tilpehöörit. Ennen kisaa riittää kyllä pientä, mukavaa puuhaa, joka omalta osaltaan saa piennen jännityskihelmöinnin päälle, oli sitten menossa enkkajahtiin, tai vain fiilistelemään ja pitämään hauskaa.

Tällaiset välipalat tekevät mielelle hyvää ja katkaisevat mukavasti,  jos nyt ei ahkeraa treenausputkea, niin ainakin maratonpalauttelukauden.


... tänään lenkki oli päinvastainen. Vauhti hidastui mitä lähemmäksi pääsin tyttären futismatsihallia, sillä sykkeet tuntuivat nousevan jokaisella askeleella. Täytynee käydä huomenna herättelemässä jalkoja ja koko kroppaa kohmeesta. Ehkä pahimmat liimat valuvat samalla jalkapohjista. 

Pääsiäispäivä 5,6 km | 33:12 | 5:58 min/km
25.4. | 8 km 49:29 6:13 min/km

Ei kommentteja