Helmikuun luottojuoksuvaate


Helmikuu on vielä visusti talven puolella, joten avainsanana tämän kuun lenkkipukeutumiselle on lämpö. Tammikuussa korostin käsien ja jalkojen hyvinvointia, nyt on vuorossa etureidet ja takamus.


Juoksuhame kesällä, toppahame talvella


Olen ollut juoksuhameiden käyttäjä sekä kesäisin että talvisin jo vuosien ajan. Kesäisin mua viehättää juoksuhameen helppous ja tunne siitä, että olen puettu, vaikka päälläni olisi vain pikkiriikiset hot pants -mittaiset trikoot. 


Talvijuoksussa taas tarakka ja etureidet jäätyvät herkästi, joten ne on saatava tuulensuojaan. Talvijuoksuhameen uumeniin keräytyvä lämpö ei sekään ole pahitteeksi talven kylmyydessä. Hameen tulee olla sellainen, ettei se rajoita liikettä. Suosikkejani ovat alaspäin levenevät mallit. Ihonmyötäinen hame tuntuu seistessä hyvältä, mutta juostessa se nousee herkästi liian ylös, jollei siinä ole tarpeeksi joustoa tai vetoketjusäätömahdollisuutta. Taskut ovat plussaa. Niihin saa piilotettua kätevästi kotiavaimet ja nenäliinat. Toinen juoksuhameistani on toppakangasta Stadiumin valikoimista, heijastavaa materiaalia oleva on Craftilta. Molemmissa mua viehättää niiden helppohoitoisuus. Pidä, pidä, pese, pidä. Törmäsin kirppiksellä mainioon untuvahameeseen. Jätin sen kuitenkin jonkun toisen aarteeksi, sillä meillä ei ole tällä hetkellä kotioloissa mahdollisuutta kuivata untuvavaatteita. 


Aluskerrasto juoksutrikoiden alle


Pepun ja reidet saa pysymään lämpiminä myös oikeanlaisilla kalsareilla. Nappasin kuvassa olevat Craftin alustrikoot mukaani Intersportin alennusmyynnistä 20 euron hintaan. Kävin kaivamassa alelaaria uudemmmanḱin kerran, sillä nämä osoittautuivat jo ensimmäisellä käyttökerralla täydellisen mukaviksi päällä.


Joskus juoksutrikoo-aluskerrasto -yhdistelmällä tulee juostessa tukala olo, mutta nämä kalsarit solahtavat mukavasti juoksutrikoiden alle ja joustavat oikeista paikoista. Lisäksi tuulenpitävä etupaneeli hoitaa homman kuten lupaakin. Juoksuhameen riisuessani alushousut saattavat olla hiestä litimärät, mutta samaa ei tapahdu kalsari-trikoo -kombolla, sillä aluskerrasto säätelee sopivasti kehon lämpötilaa.  Toiset pesun jäljiltä matkalla vaatekaappiin, toiset käyttöön. Kuvan vastaavista, tämän kauden versioista löydät tästä linkistä: Active Extreme X Wind Pants


Myönnän, että hyppelehdin näissä trikoissa kotona myös etäpäivinä ja viikonloppuisin muutenkin. Kaukana ovat ne Black Horse -ajat, jolloin kalsarit huusivat jo matkojen päästä, että ne on tarkoitettu vain ja ainoastaan vaatteiden alle. Ja sinne ne halusi piilottaakin muiden katseilta suojaan. 


Vaikka talvi ei olekaan juoksuvuodenajoista se mulle rakkain, hyvillä juoksuvarusteilla siitä saa siedettävämmän. 


Kävin testaamassa aamupäivän auringossa lähimaaston jäätilanteen. Auringon laskettua pakkasen purevuus onkin jo taas kymmenessä asteessa. Taidan laittaa iltalenkille juoksuhameen varmuuden vuoksi. Välikerraston voin jättää huoletta pois tällä kertaa. 

Yläkuvassa Säästöpankinranta upeassa aamun valossa. Lenkillä otettu kuva, tietty. 

Ei kommentteja