Tunnelijuoksu ja muita herkkuja Tukholmassa

Tukholmassa on tänäkin vuonna juoksutapahtumia jokaisen kunnolle ja kunnianhimolle. Jos aikaa ja rahaa olisi rajattomasti tai edes tarpeeksi, nämä olisivat takuuvarmasti juoksukalenterissani:

Tukholman uusi, uljas yhteystunneli Norra länken avataan autoliikenteelle 30.11. mutta tätä ennen juoksijat valtaavat tunnelin 22. päivä marraskuuta. Stockholm Tunnel Runin 10 kilometrin juoksulla lenkkarit pysyvät takuuvarmasti kuivina.

Toinen, hieman erilainen juoksutapahtuma on Salomon City Trail (aikaisemmin nimi oli Urban Trail Sthlm). Juoksu starttaa 24.4. klo 19 Kungträdgårdenista ja mutkittelee Kuninkaanlinnan, Riddarholmenin, Söderin ja Vanhan kaupungin kautta takaisin lähtöpisteeseen. Luvassa joko 7 tai 14 kilometrin verran ylämäkeä, mukulakiviä, portaita ja mitä vain haasteita kaupunkimiljööstä löytää.

ParLoppet on muutama päivä Tukholman maratonin jälkeen kauniissa Hagapuistossa. Parista toinen juoksee viiden kilometrin mittaista rataa yhteen suuntaan ja toinen vastakkaiseen. Juoksun kulku vaikuttaa sanallisesti selitettynä vähintäänkin sekavalta, joten tässä reittikartta selkeyttämään tai sotkemaan entisestään. Tästä vaikkapa Naisten Kympin järjestäjille uusi tapahtumaidea.

Vannon jokaisella maratonilla ainakin 19 kilometrin verran, että siirryn puolikkaisiin, sillä kokonaisessahan ei ole mielestäni juuri tuolloin mitään järkeä. Siitä huolimatta haaveilen joku päivä juoksevani Stockholm Ultra Marathonilla 50 kilometriä. Eihän se ole kuin vaivaiset kahdeksan kilsaa lisää maratoniin?! Nälkä kasvaa juostessa. Kirjaimellisesti.

Tänä vuonna juoksuni Tukholmassa rajoittuu Tukholman maratoniin. Treeniaikaa on ruhtinaalliset 103 päivää. Toivottavasti saan vuoden mittaan Tukholmassa maratonin lisäksi muutaman ikimuistoisen aamujuoksun lisää.

Kuvakaappaus Tukholman maratonin kotisivuilta:


Ei kommentteja