Loppuajan ennustaminen - rakettitiedettä vai voodoota?

Mulla oli lähes viiden kuukauden juoksutauko Viapori 1/2 maratonin jälkeen. Toki kävin talven mittaan satunnaisesti juoksumatolla, mutta matkat olivat lyhyitä, eikä suunnitelmallisuudesta ollut tietoakaan. Helsinki Half Marathon lähestyi uhkaavasti, joten otin itseäni niskasta kiinni maaliskuussa ja loin itselleni My Asics -sivuilla uuden harjoitusohjelman.

Juoksuohjelman luomista varten tarvitaan iän ja sukupuolen lisäksi arvio sen hetkisestä kunnosta sekä kuinka monta kertaa viikossa on valmis treenamaan. Merkitsin puolimaratonohjelmaa luodessani maksimitreenimäärän (tietysti!). Määrittelin puolimaratonkunnokseni 1:58, vaikka edellinen pitkä juoksu numerolappu rinnassa olikin lokakuussa. Uskalsin huijata ohjelmaa, sillä jostain sattuman oikusta saan juostua nykyään 21 kilometrin kylmiltään kahteen tuntiin tai ali. Jos totta puhutaan, maaliskuista kuntoani olisi voinut kuvailla pikemminkin sanoilla "ei hengästytä kävellessä".

Olen aiemminkin ladannut ko. sivuilta itselleni pätevän oloisen juoksuohjelman. En vain ole saanut koskaan noudatettua ohjelmaa yksin puurtaessani. Näin kävi tälläkin kertaa. Lenkkejä on kerääntynyt lähinnä fiiliksen mukaan pikkuliten Berliiniin -projektin tiimoilta.

En tiedä millä mittareilla ohjelma laski arvion HHM:n loppuajasta. Koskapa treenini eivät ole olleet ohjelman mukaisia, uskon asian liittyvän aimo annoksen voodoota, sillä My Asics -ohjelman ennuste loppuajastani heitti vain seitsemän sekuntia.

My Asics -ohjelma lähettää muistutuksia ohjelmaan liittyen. 
Tässä kuvakaappaus sähköpostiini viikonloppuna ilmestyneestä viestistä. 



Tästä innostuneena laadin itselleni uuden 10 kilometrin ohjelman. Sain samalla ennusteen siitä, millä ajalla ohjelma arvioi minun selvittävän Midnight Runin elokuun lopulla. Kristallipallo ennustaa seuraavaa:


Täytynee ottaa loppuaikaennuste esiin Midnight Runin jälkeen ja tarkistaa, kuinka lähelle tämä arvio osui. Niin ja jos kerrankin treenaisin harjoitusohjelman mukaan. Se saattaisi edesauttaa 50 minuutin alituksessa 10 kilometrin kisassa.

Ei kommentteja