Hiihtoloma Helsingissä

Instan ja Facebookin feedit ovat täyttyneet viikon mittaan upeista Keski-Euroopan ja Lapin laskettelumaisemista. Hiihtolomakausi on selvästi alkanut. Meidänkin perhettämme se on koskettanut tässä ensimmäisessä loma-aallossa.

Kaikilla ei ole mahdollisuutta irrottautua lomailemaan. Ainakin meidän perheessämme vanhempien on pitänyt saada purettua työrypästä tämäkin viikko lasten talvilomasta huolimatta. Siitä huolimatta lapset ovat nauttineet lomastaan ja saaneet uusia kokemuksia, kiitos Kisahallin EasySport -hiihtolomatapahtuman.Lomaviikkoon on mahtunut kuivia asfalttikatuja, lumimyrsky, loskasta litimärkiä talvikenkiä ja upeita aurinkoisia maisemia. 

Lapset ovat pörränneet ympäri Kisistä yksikseen ja yhdessä. Futista, voimistelua, parkouria... Dj:t ja ohjaajat paikalla. Kolmeksi tunniksi kerrallaan tekemistä ja puuhaa. Tylsää hetkeä ei kuulemma ole ollut koko viikon aikana. Hinta 1,50 €/ lapsi/ päivä ja ulkovaatteet ja pussukat saa mukavasti maksuttomaan narikkaan. Tällaisia lisää!


Olemme käyneet porukalla tustumassa alkuviikosta Munkkiniemeen ja Munkkivuoreen ihan muuten vaan Pokémon Go taskussamme. Huomenna lapset lähtevät Braahikselle luistelemaan isänsä kanssa ja eilen kävin lasten kanssa Kisiksen jälkeen lemppariuimahallissamme Vuosaaressa testaamassa hiihtoloman kunniaksi viritetyn Wibit-vesitemppuradan. Olin temppuradalla surkea, mutta siitä vasta hyvät naurut saatiinkin aikaiseksi vielä kotonakin.

Lapset testasivat kylmävesialtaan keskittyessäni vesihierontaan porealtaassa ja pianhan rakkaat pikkuapinat olivatkin siellä kanssani hulluttelemassa. Pari tuntia meni hetkessä uima-altaasta toiseen loikkiessa. Ja mikä parasta uimareissussa, ensimmäistä kertaa elämässäni en jäänyt jumiin vesiliukumäkeen. Mut on ilmeisesti valeltu synnytyslaitoksella kitkakerroksella, joka alkaa nyt viidenkympin lähestyessä pikkuhiljaa karista. Tekniikastahan se ei missään nimessä voi olla kiinni ;)

Ehdimme katsoa aktiivisen liikuntapäivän päätteeksi vielä elokuvan Jali ja suklaatehdas ennen nukkumaanmenoa. Lapset eivät ole aikoihin sammuneet yhtä nopeasti. Ja varmasti hymy huulillaan.


Ensin luemme kirjan ääneen, sitten katsomme leffan. 

Kun muistelen lapsuuteni hiihtolomia, tällaisiahan ne olivat. Kaupungissa puuhailtiin ympäristön ehdoilla. Ei meillä ainakaan vanhemmat ottaneet lomaa lasten hiihtoloman vuoksi. Uskon, että tämä kotona vietetty loma jää lastemme mieleen hauskana, tapahtumatäyteisenä viikkona. Duunisumasta huolimatta olemme saaneet tehtyä myös yhdessä kivoja asioita, mikä ei yleensä ole tavallisessa arjessa aina mahdollista. 

Tuntuu siltä, että nykyään miltei kaikilla on pakko päästä pois lomaviikoksi. Ymmärrän toki, että on helpompi rentoutua, kun siivoamiset ja arkiset kokkaamiset on saanut jätettyä kotiosoitteeseen, mutta toisaalta on ihana olla kotona kerrankin ilman tiukkaa aikataulutusta. Työmme on toki vaatinut osansa, mutta onneksi kotikonttorissa voi työskennellä joustavasti. Aina ei tarvitse lähteä pois lomaillakseen tai lähettää lomailevia lapsia mummille voidakseen tehdä töitä. 

2 kommenttia

  1. Me vietämme lomaa pääosin kotioloissa, ja minusta se on erittäin jees. Aina ei edes jaksa lähteä kauas, ja usein huomaa, että pienetkin asiat voivat olla juhlaa.

    VastaaPoista