Joululahja juoksijalle | vinkit 1-5

Juoksu ei ole halpa harrastus. Juoksuvaatteet ja -jalkineet eivät kestä ikuisesti, juoksutapahtumien hinnat tuntuvat nousevan vuosi vuodelta ja lihaksiakin olisi hyvä hoitaa.

Mikäpä onkaan parempi tapa tukea rakkaan ihmisen juoksuharrastusta, kuin kääriä jouluna pakettiin jotain juoksuun liittyvää. Lahja on takuuvarmasti tervetullut ja sen antajaa muistetaan satojen juoksukilometrien aikana lukuisia kertoja.

Olisiko näistä pakettiin pistettäväksi?

1) Juoksusukat

Sukat ovat varmasti monen mielestä persoonattomin lahja ikinä. No, ehkä rikkaimurin jälkeen. Ne ovat kuitenkin olennainen osa juoksumukavuutta niin treenatessa kuin juoksukisoissakin. Itse sain pitkäksi aikaa harmia kovaksi pestyistä ikivanhoista sukista, joille annoin valitettavasti vielä yhden maratonmahdollisuuden.

On lyhyitä, polveen ulottuvia, ohuita, paksuja, kompressiolla tai ilman. Aivan varmasti juoksijalla on käyttöä mille tahansa näistä versioista. Sukissa voi olla väri-iloittelua tai ne voivat olla yhtä kylmän viileät kuin lahjan saajakin.


Mulle kompressiosukat ovat nykyään todellinen must niin kisoista toipumisessa kuin itse kisoissakin.  Suomalaisen Zero Pointin valikoimasta löytyy kompressiosukkia joka lähtöön. Nappasin Zero Pointin Insta-mainoksesta alekoodin: koodilla fall2016 lähtee hinnasta 25% pois. 
2) Lihashuoltorulla

Olet ehkä nähnyt juoksijaystävälläsi ison lihashuoltorullan olohuoneen nurkassa. Pienet täsmäiskurullat saattavat kuitenkin vielä puuttua.

Lihasten rullaus sopii myös antiurheilijoille, eli isot tai pienet rullat ovat lahjaidea parhaasta päästä miltei kelle vaan, joka haluaa helpotusta lihaskireyteen. Tsekkaapa tästä linkistä erilaisten rullien käyttövinkkejä.


Sain kuvan Blackroll-setin palkintona Vantaan maratonviestin voitosta. Siitä on ollut iloa päivittäin. Pitkulaisen Mini Blackrollin saa halvimmillaan alle 13 eurolla suomalaisesta nettikaupasta. 3) Osallistuminen juoksutapahtumaan

Mikä onkaan sen mukavampaa, että maratoonari muistelee lahjan antajaa juoksukisassa 10, 21, 42 tai peräti 100 kilometrin verran. En takaa, että jokaisella kilometrillä joulupukin apuria muistetaan hyvällä, mutta takuuvarmasti maaliin päästyään juoksija kiittelee lahjan antajaa maasta taivaisiin.

Jos juoksutapahtuman sivuilla ei ole suoraa linkkiä lahjakorttiin, mikäpä estää ilmoittamasta kaveria niin, että vahvistus tuleekin lahjan antajan sähköpostiin. Osallistujatietoja sähköpostin osalta voi yleensä muuttaa jälkikäteen, kun lahja on annettu.


Valmiita lahjakortteja on ainakin Midnight Runilla (lahjakortti ostetaan Stadium-liikkeestä) ja Tukholman maratonilla (voi valita itse, minkä suuruisen lahjakortin haluaa antaa Stockholm Marathon Gruppenin tapahtumiin). Kuva vuoden takaiselta Midnight Runilta. 4. FlipBelt-juoksuvyö tai Buff-tuubihuivi *)

Kuinka monta kertaa olenkaan manaillut, kun olen joutunut kaivamaan pyykkikorista hien kovettaman vyön tai kaulan lämmittimen vielä yhdelle lenkille. Juoksuvöitä ja tuubihuiveja voi olla siis vaikka useampikin.

Tuubihuivista on versiot niin kesäiltaan kuin paukkuvaan pakkaseenkin. Jos juoksuvyöstä tulee hankittua lahjaksi liian iso koko, sen voi pukea talvella juostessa vaikka muutaman vaatekerroksen päälle.

Buffit ja juoksuvyöt toimivat myös radan ja kentän vieressä heijaaville. Itselläni juoksuvyö käy lasten harrastuksissa käsilaukusta. Sinne saa sujautettua niin kännyn, kotiavaimet kuin rahaakin.


TJMotionin nettikaupasta FlipBelt -juoksuvyön saa nyt mukavalla alennuksella. Sen lisäksi tuotteeseen saa ilmaisen kuljetuksen koodilla "toimitus". 

*) Hyviä vöitä ja tuubeja löytyy toki muiltakin merkeiltä. Nostan tässä Buffit ja FlipBeltin esiin, sillä ne ovat osoittautuneet käytössä käteviksi ja lukuisia pesuja kestäviksi. 5) Anna aikaasi

Juoksijan lahjoihin ei tarvitse välttämättä upottaa euroja.

Koska olet viimeksi tarjoutunut hoitamaan yksinhuoltajaystäväsi lapsia, jotta hän pääsee maratonille ilman lastenhoitohuolia? Tai olet vienyt kaverin lapset harrastuksiin, jotta vanhemmat pääsisivät kerrankin lenkille yhdessä? Tai ehkä kaverin koiran voisi ottaa taas hoitoon ystävien juoksumatkan ajaksi?

Vai lähtisitkö kesähelteellä juoksijaystävän pitkiksen huoltajaksi fillarilla? Geelit ja juomapullot kulkevat kätevästi fillarin korissa. Samalla maailma tulisi parannettua pölisemällä.

Pieneltä tuntuvat teot ovat todella merkittäviä lahjan saajalle. Kannattaa kokeilla!


Kuvassa ikionnellinen tyttö. Hän oli hyvässä hoivassa veljensä kanssa, kun me vanhemmat olimme juoksemassa Helsinki Half Marathonia vuosi sitten. He pelasivat futista, metsästivät jätskejä ja saivat rakkaan hoitajansa kaiken huomion. En olisi tajunnut pyytää apua ystävältäni. Onneksemme hän tarjosi sitä meille itse.

4 kommenttia

 1. Ottaisin kaikki! :D Viimeinen on oikeasti tosi hyvä. :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja vinkkejä! Voi kun moni ottaisi näistä onkeensa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Rakkauden ja ystävyyden osoittamiseen ei tarvita pitsiä ja timantteja <3

   Poista