Joululahja juoksijalle | vinkit 6-10

Mikä onkaan ihanampaa, kuin lisätä arkeen ripaus hemmottelua, löysäilyä ystävän kanssa ja uusia kokemuksia. Lupaus yhteisestä elämyksestä riittää lahjaksi. Molemmat voinevat maksaa oman osuutensa, ellei sitten toinen ystävyksistä välttämättä halua kääriä elämystä pakettiin.

Nappaa itsellesi ja ystävällesi ensi vuoden kohokohta joululahjavinkkien toisesta osiosta:

6) Juoksukisoihin tsemppariksi

Juoksijoiden kaverit eivät automaattisesti höyrähdä juoksuun. Antijuoksijakin saattaa tosin kiinnostua juoksutapahtumaan osallistumisesta kuunneltuaan tarpeeksi pitkään ystävän juoksujuttuja.

Mikset siis lähtisi ystävällesi seuraksi hänen ensimmäiselle puolimaratonilleen tai kympin kisaan? Aina ei tarvitse tavoitella omia enkkoja, vaan kaverin auttaminen maaliin tuo aivan yhtä mahtavan fiiliksen.

Naisten kympillä on aikaisen tipun hinta vuoden loppuun saakka. 
Samalla hinnalla pääsee osallistumaan myös edellisen päivän tapahtumiin. 

7) Treeniseuraa

Jotta kaveri pääsee kisoissa maaliin saakka, lupaa juoksuttaa häntä myös ennen juoksutapahtumaa. Yhdessä juostessa tulee päivitettyä kuulumiset kerran jos toisenkin.

Näytä omat lempijuoksupaikkasi tai lähtekää yhdessä seikkailemaan uusille alueille. 

8) Lenkkimaisemat uusiksi

Hypätkää junaan suuntana Tampere. Tai seilatkaa laivalla Tukholmaan. En loista Tampere-tietoudellani, mutta Tukholman lenkkimaastoista mulla on kokemusta.

Viking Linelta pääsee kaupunkilaiva Emeliellä Hammarby Sjöstrandiin tai Djurgårdeniin. Nappaa mukaasi Suunnon kartta sekä juoksureppuun kuivaa vaatetta ja paikallista valuuttaa. Mikäs onkaan ihanampaa, kuin etsiä juoksun jälkeen viihtyisä lounasravintola ja käydä paluumatkalla vaikkapa Fotografiskassa.

Tiedän, että Tukholmassa kehtaa kyllä liikkua juoksuvaatteissa, eikä ravintolastakaan käännytetä endorfiinihurmassa leijuvaa. Mutta miten Tampereella?!

9) Lillumaan yhdessä

Uimahalleissa ja kylpylöissä riittää ainakin pääkaupunkiseudulla valinnanvaraa.

Allas on elämys. Muista ottaa pipo ja kylpytakki messiin. Omasta vesijuoksuvyöstä on varmasti myös iloa. Pikkuruinen pukuhuone on paikan heikko lenkki, joten jutustelut voitte säästää johonkin lähialueen ravintoloista.

Yrjönkadun uimahallin yläkerrassa aika pysähtyy. 14 euron lipulla saa toisesta kerroksesta lepohytin. Uinnin jälkeen voi valita höyry- tai infrapunasaunan ja puulämmitteinenkin löytyy. Tai voitte käydä vaikka jokaisessa. Pyyhe, kylpytakki ja pefletti kuuluvat lipun hintaan.

Aikuisten Flamingo Spa -kylpylä on lapsivapaa alue. Siitä nauttii varmasti niin lapselliset kuin lapsettomatkin. Anna jalkojen ja mielen levätä.

Allas lokakuisessa aamuauringossa. 

10) Herkutteluhetki

Kukapa ei hyvästä ruoasta välittäisi. Käy tankkamassa ystävän kanssa ravintolassa ennen juoksukisoja. Eläkää juoksunne uudestaan kisan jälkeen hyvän ruoan merkeissä. Jos asutte eri paikkakunnilla, sopikaa ravintolatreffit puoliväliin.

Tai mikset kutsuisi pitkästä aikaa ystävää kotiisi illalliselle? Jälkiruoan voi nauttia vaikka Gilmoren tyttöjä katsellen.

Fiskars on kätevän matkan päässä niin Helsingistä kuin Turustakin. Siellä on tapahtumia ja tunnelmaa läpi vuoden. Kuvassa ravintola Kuparipaja, jota voin lämpimästi suositella. 

10+) 

Eräs juoksijaystäväni ei saa minulta elämystä, eikä sukkapakettia. Niiden asemesta kirjoitan hänelle kirjeen, jossa kerron miksi hän on minulle niin valtavan tärkeä. Kirjoitan sen suoraan sydämestäni. 


2 kommenttia

  1. Mistä näitä hienoja vinkkejä riittää? Tuo ajatus kirjeestä on ihastuttava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, jos Jonna näistä löytyy jokin mieluisa lahja ystävälle annettavaksi <3

      Poista