Palautusjuomista ykkönen

Rakastan juoksua ja kahvia. Mitä pidempään juoksen, sitä enemmän alkaa tehdä mieli kahvia. Vähintäänkin puolimaratonin ja kokonaisen jälkeen mun on saatava hyvää, tummaa kahvia runsaalla maidolla ja pian. Nykyään kaipaan sitä jopa enemmän kuin alkoholitonta olutta.

Kahvihammasta kolottaa tullessani illalla salilta tai merenrannasta juoksemasta. En jaksa alkaa jauhaa kahvipapuja ja keittää mutteripannulla mustaa herkkua, saati että energiaa riittäisi maidon lämmittämiseen ja vaahdottamisen. Niin paljon kuin rakastankin kahvia, laiskuus selättää rakkauden mennen tullen.

Onnekseni löysin ulkomaan reissulta jäänyttä passelia pikakahvia keittiön kaapista. Ja jääkaapissa on miltei aina kauramaitoa. Niistä saa hetkessä aikaiseksi makoisan, raikkaan viileän palautusjuoman. Ei liian makeaa, sopivan täyttävää, nesteyttävää ja mikä parasta, siinä maistuu kahvi.

Mieleesi juolahti varmaankin kysymys: "Miten saat kofeiinihömpsyn jälkeen unta?"

Kiitos kysymästä, oikein hyvin. Olen mestari nukahtamaan. Yöni nukun sikeästi katsellen unia juoksusta ja kahvista.


Viikonlopun paikasta toiseen liikkumiset:

pe 27.1. työmatkajuoksua 5,2 km | 31:24 | 6:02 min/km
la 28.1. tyttären futismatsia katsomaan tuli hännän alla | 2,85 km | 14:16 | 5:01 min/km
"Viime tipassa on riittävän ajoissa."

4 kommenttia

 1. Haluan myös hyvää, tummaa pikakahvia. Täältä ei saa kuin perus-Clipperiä, joka liian vaaleaa, arabicaa. Pitää tilata jostain netistä? Tuo ruotsalainen vois toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile Kirsikka vaikka espressopikajauhetta, jos sitä sieltä kaukaa löytyisi. Se ei välttämättä liukene kylmään juomaan yhtä hyvin, mutta tummuus kompensoi sen vian mennen tullen.

   Toivottavasti löydät mieleisen pikakahvin. Helpottaa lenkkien jälkeistä elämää, vaikkei muuten olisikaan pikakahvi-ihminen.

   Poista
 2. Täällä ilmoittautuu myös heti yksi kahvin rakastaja, tumman kahvin. Nytkin istun tietokoneella ja juon kahvia. Olen niin "syntymänväsynyt", että minua ei kahvilla valvomaan saa. =) Itse tykkään pikakahveista, tummasta paahdosta ja aivan ihanaa on pikakahvimainen suodatinkahvi..Segafredo Pausa. Kuulostaa ehkä tyhmältä, mutta sopii minulle. Muut samasta pussista juovat yökkäilevät mun tujuille juomille..

  Mutta mitä tuo kauramaito on?? Sitä pitää kokeilla, siis kiitos vinkistä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika mahtavaa! Kun vihdoin ja viimein tapaamme kisoissa, tiedän millä skoolaamme sen jälkeen ;) Täytynee testata tuo Segefredo Pausa. Olen avoin kahvikokeiluille, kunhan vaan kahvi on tarpeeksi tummapaahtoista.

   Kasvismaidot sukelsivat sattumalta jääkaappiimme. Sain eräässä duunipaikassani niitä testattavaksi ja huomasin, kuinka hyvin ne mulle sopivat. Maitoa kun tulee lipitettyä kahvin kyytipoikana, kaurapuurossa jne aivan tarpeeksi. Mieluiten käyttäisin makeuttamatonta mantelimaitoa, mutta koskapa lisäkseni perheessä on toinenkin pähkinäallergikko, parempi jättää se herkku kaupan hyllylle.

   Poista