17893 askelta

Kuulun siihen juoksijaryhmään, joka pääsee maratonilla maaliviivan yli ilman treenausta. En kuitenkaan suosittele sitä kenellekään. Itselläni maratonin selätys treenaamatta oli mahdollista sisun, lihasmuistin ja arkiliikunnan ansiosta.

En harrasta aktiivisesti muita lajeja kuin juoksua. Tiedän, että vaihtelu tekisi hyvää niin kropalle kuin päällekin. Tai kyllähän mä kävelen, mutta en miellä sitä harrastukseksi. Kävelen, sillä on pakko jos haluan päästä paikasta A paikkaan B. Olen kävellyt aina. Tai ainakin sen jälkeen kun opin ensin juoksemaan. 

Suuntooni ilmestyi päivityksen myötä askellaskuri. Olen yllättynyt, kuinka paljon askelia jopa juoksuttomina päivinä kertyy, varsinkin kun koko elämäni tuntuu olevan kilometrin säteellä. Veikkaan, että jokaisella kävelykilometrillä on ollut suuri merkitys myös ennätysmaratonaikaani. Ja sillä, että valitsen portaat miltei aina hissin tai liukuportaiden asemesta. 

Hidas löntystely ei ole mua varten. Lapsenikin tuntevat käsitteen ripeä kävely sekä teoriassa että käytännössä. Kävely on mielestäni helsinkiläistä (vihreää) elämäntapaa parhaimmillaan. Jonkun mielestä liian nopearytmistä, mutta jääpähän aikaa muullekin kuin kävelylle paikasta toiseen. 

Olisi mukava tietää, kuinka paljon askelia omaan arkeesi mahtuu.


Yksi lapsen lempparipehmoista on näköjään lainannut juoksukelloani. Sängyllä kököttäessä ei askelia ole kertynyt, pompuista puhumattakaan.

2 kommenttia

 1. Piti ihan luntata, kun muistin, että kirjoitin joskus aktiivirannekepäivästä. 13353 askelta. Tuolloin kävin puolen tunnin aamuhölkän ja illemmalla metsäkävelyllä, eli päivän askeleet tuli pääasiassa koirien liikuttelusta. Aika vähän tulee hyötyliikuntaa muuten, lasten kanssa ulkoilua ja keskustassa piipahtamista lähinnä. Mutta olen minäkin huomannut käveleväni hyvää vauhtia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienot lukemat sulla! Sullahan tulee automaattisesti liikuntaa kiitos lapsien ja koirien. Olen miettinyt pitäisikö mun joskus lainata jotain naapuruston koirista. Lapsetkin tykkäisivät :)

   Kyllä mulla niitäkin päiviä on, jolloin kellon mukaan en ole liikkunut juuri lainkan. Mä olen huomannut, että mitä vauhdikkaammin pystyn juoksemaan, sitä vauhdikkaammaksi kävelykin muuttuu. Ei hullumpaa :)

   Poista