Paljastavia kuvia ja haaste: Näytä mulle sun varpaat!Älä ota sitä niin vakavasti -blogin Suttastiina esitteli jalkansa Näytä mulle sun varpaat! -postauksessa. Siitä innostuneena päätin kuvata omat räpyläni ja haastanpa samalla muutaman bloggarin tekemään saman.


Olen pilannut jalkani teini-ikäisenä liian kapeilla futiskengillä. Varmasti kyseessä on myös perinnöllinen rakenteellinen ominaisuus. Joka tapauksessa riesanani olevat vaivaisenluut ovat ikävä ja kivulias vaiva. Ne eivät myöskään millään tavalla helpota juoksuharrastustani, päin vastoin. 

Multa on kyselty, kuinka jalkani voivat. Kiitos kysymästä, ihan hyvin olosuhteisiin nähden.

Viime syksynä ja talvella vaivannut hermopinne on hävinnyt. Siinä on auttanut
1) sukkakoon muuttaminen isompaan
2) lenkkarimerkistä toiseen siirtyminen
3) varvasjumppa sekä
4) vaivaisenluun korjaustuki yökäytössä (kuvassa ylhäällä vasemmalla).

Viereisessä kuvassa oleva vaivaisenluun suoja ja varpaidenerottelija*) on ollut käytössä erityisesti silloin, kun luussa on ollut jomotusta ja telkkaria katsellessa on alkanut ahdistaa päällekkäin olevat varpaat. Enää ei tarvitse tunkea kantapäätä varpaiden väliin, jotta saisin varpaat eroteltua.

Kiitos näiden muutosten, en ole tarvinnut vaivaisenluulaastaria jomotusta ja kipua estämään juoksukisoissa, joita onkin ollut tänä vuonna ennätyksellisen monta. En ole myöskään joutunut napsimaan särkyyn tabuja purkista.


Miltä sitten jalkani oikein näyttävät? Sanoisin, että rumilta. Olet varmasti samaa mieltä.

Alhaalla oikealla olevassa kuvassa olen juuri kotiutunut Tampere maratonilta. Mustuneet kynnet ovat muistoja aiemmista kisoista. Kynnet tekevät pian lähtöään. Niitä pitäisi varmasti hieman avittaa, sillä niiden alla on jo kauniit, ohuet kynnen alut. Kuulostaa varmasti pahemmalta kuin onkaan. Kyseessä on kuitenkin kivuton operaatio. Normijuttu.

Hieman siloitellumman version samasta tilanteesta sain nostamalla jalat ylös seinää vasten. Suonet katosivat samalla kun ojensin nilkkaa. Silmänkääntötemppu. Armeliaammassa valossa jalat eivät näytäkään enää niin karmaisevilta.

Näillä räpylöillä olen juossut tänä vuonna jo liki 1400 kilometriä. Ulkonäöstään huolimatta ne ovat varsin passelit jalat. Vaikka varpaissa on muutakin kuin vain pienoinen kauneusvirhe, olen saanut pidettyä ne kotikonstein juoksukunnossa.


*) Vaivaisenluun korjaustuen ja varpaidenerottelija/varvassuojan olen saanut testattavaksi Tukisukat-shopista

***

Näytä mulle sun varpaat! -haaste

Haastan seuraavat bloggarit kaivamaan varpaat sukkien kätköistä kaikkien nähtäviksi:

Elina | Lenkillä
Karoliina | Candy on the run 
Raita | Lenkillä pilkkujen kanssa

Kiitos Suttastiina haasteideasta!

***

7 kommenttia

 1. Siinä olis Rinssillä työmaata kun siun sulojalkaasi yrittäisi lasikenkää survoa :D
  Kiitos kun rohkenit vastata haasteeseen kuvalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi olla aika rohkea Rinssi, että uskaltaisi lähestyä mua lasikengän kanssa ;D

   Kiitos itsellesi, kun aloitit esittelemällä jalkasi. Haaveilen, että voisin joskus minäkin lakata varpaankynteni. Nyt ne on joko nyrhitty nysiksi tai ne kasvavat paksuutta pituuden sijaan. Ehkä musta sopisi niihin parhaiten. Ei ainakaan mustien kynisen varjot häiritsisi hempeän pinkin alla.

   Poista
 2. Voi apua! 😄Kiitos haasteesta! Katsotaan uskallanko tarttua siihen! 😄En tiedä saanko kokonaista blogipostausta aikaiseksi mun varpaista, vaikka sä hienosti onnistuitkin! 😅

  VastaaPoista
 3. Ihanaa varvasrealismia! :D Ilmeisesti pärjäilet hyvin vaivasenluiden kanssa, kunhan huolto on säännöllistä.

  Kiitos haasteesta, paljastus on tapahtunut. :)

  VastaaPoista
 4. Moikka! Miten varpulit ja luut voivat nyt? Jäikö näistä apuvälineistä jokin käyttöön tai saako joku erityisplussan? Ihan tutunnäköiset räpylät löytyy kuvista, samat perunat kulkee myös täällä mukana ja ahdasta on varvasrintamalla :-). Särkyä on enää harvoin, että pahin vahinko lienee jo tapahtunut. Ensimmäisen kerran tuli nyt vastaan, että juoksussa ilmenevät jalkavaivat saattavat johtua näistä perunoista, siksi kiinnostuin apuvälineistä että oliko niistä joku ylitse muiden? Tai oletko harkinnut yksilöllisiä pohjallisia? Tsemppiä!

  VastaaPoista