Ennustus


Onko kukaan koskaan kertonut sulle tulevaisuudestasi yllättäviä tai vieläpä epämiellyttäviä asioita? Mun kädestäni on kerran ennustettu puoliksi väkisin. Siitä on jo yhden yli täysi-ikäisen elämän verran. Silti se jäi kummittelemaan alitajuisesti turhan pitkäksi aikaa.
 Tulette saamaan yhteensä kolme lasta, eikä yksikään niistä ole teidän yhteinen. 

Kovaa tekstiä naiselle, joka on rakastunut vieressään istuvaan mieheen. Yhteistä taivaltakin oli jo jonkin verran takana, enkä vielä siinä vaiheessa nähnyt sitä mustaa pilveä, joka oli lähestymässä meitä hitaasti, mutta varmasti. Osa ennustuksesta osui oikeaan. Saimme kummatkin lapsia uusissa suhteissamme, mutta joko ennustaja ei osannut laskea tai hän oli vain yksinkertaisesti väärässä. Lapsiemme yhteenlaskettu määrä on neljä.


Tulet kuolemaan 46-vuotiaana raiteilla.  
Pudistin ennustukselle päätäni. En osanut edes ajatella itseäni tuon ikäisenä. Ennustus palasi vahvasti mieleeni vasta vuosi sitten täyttäessäni juuri tuon verran.

Kerroin ennustuksesta matkakavereilleni eilen illalla palatessani työmatkalta. He tiesivät, että kyseessä oli joka tapauksessa viimeinen junamatkani 46-vuotiaana, sillä vuorokausi ja ikävuosi oli pian vaihtumassa. Heitimme asiasta aika rankkojakin vitsejä (nauru pidentää ikää!), mutta emme tietenkään olleet järin ylättyneitä, kun matka Turusta sujui ilman sen kummempia kommervenkkejä. Rautatieasemalta kotiin kävellessämme oltimme kuitenkin ennustuksen tähden Kaisaniemenkadun ylityksen erityisen varovaisesti, meneehän siitä sentään ratikkaraiteet.

Nyt täytettyäni 47 tuli viimeinenkin ennuste kumottua. Voin viimein sanoa syvällä rintaäänellä, että olipas surkea ennustaja. Ja oli kyllä ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun ojennan kättäni kenellekään ennustusmielessä.


En käynyt tänään poikkeuksellisesti perinteisellä synttärilenkillä. Kuvat ovat parin päivän takaa juostessani rantaviivaa pitkin puolentoista tunnin verran. 

28.3. 15 km | 1:30:34 | 6:02 min/km

Ei kommentteja