Aivot ripustetaan uima-altaan reunalle jo heti alkulomasta


Huomasin Ruotsin reissulla, että Tukholmassa puretaan pian maineikas Scandic Continental hotelli aivan rautatieaseman vierestä. Olen käynyt hotellissa aikaa sitten aamiaisella siskoni kanssa palattuamme lomalta Kreikasta. Kolkuttelimme useamman hotellin ovea väsähtäneinä ja nälkäisinä. Continentalista saimme mainion brekun ja pääsimme seuraamaan heräävää kaupunkia autiopaikalta.

Jos kaikki olisi mennyt kuten olimme niin loistavasti suunnitelleet, olisimme olleet hotelliaamiaisen sijasta matkalla siskoni uutta kotia ihmettelemään. Sen sijaan tapoimme aikaa ennen kuin jatkoin matkaani Suomeen.

Olimme Kreikassa täydellisissä lomafiiliksissä ja ajantajumme katosi täysin. Emme turhaan vaivanneet aivosolujamme kalenteria tutkailemalla. Kun kerran papereihimme oli merkitty paluulennon ajankohdaksi lauantai 24. päivä / klo 01:30, sen se täytyi olla. Hälytyskellot eivät soineet siinäkään vaiheessa, kun ruotsalaiset kanssamatkustajamme pällistelivät meitä ihmeissään roudatessamme matkalaukkumme allasbaariin säilytettäviksi. Meille selvisi vasta ulostsekkauksessa, että kyseessä on kyllä yölento, mutta sunnuntain puolella. Lähtisimme kohti kenttää vasta vuorokautta myöhemmin, lauantai-iltana auringon laskettua.

Nolotti noutaa matkalaukut uima-altaalta takaisin huoneeseemme. Tosin olipahan kerrankin kamat pakattuina hyvissä ajoin. Onneksi olimme varanneet ylimääräisen päivän systerini luona käymiseen, sillä muuten matkasuunnitelmamme olisivat mutkistuneet entisestään. Laivalippujen uudelleen järjestelemiseen olisi saattanut tarvita aivokapasiteettia, jonka kyllä jätimme suosiolla roikkumaan ylimääräiseksi päiväksi sinne uima-altaan kupeeseen.


Ei kommentteja