Juokse, kun (vielä) voit

Ystäväni kysyi, miksi jatkan juoksuharrastusta, vaikka mun on voitettava itseni kerta toisensa jälkeen lenkkipolulle lähtemisessä. Tajusin vasta hänen kommentistaan, kuinka usein valitan lenkille lähtemisen vaikeutta.

Voittamisesta tässä on tosiaan kyse. Päihitän laiskan puoliskoni lähtemällä kaikista tekosyistä huolimatta juoksemaan. Viime aikoina tärkeäksi motivaattoriksi on noussut myös ajan ja terveiden päivien rajallisuus. Juoksen, koska minulla on siihen mahdollisuus. Huomenna tilanne voi olla aivan toinen.

Kampanjani Pikkuliten Berliinin maratonille auttaa mut myös aktiivisesti lenkkipolulle. Tänään on vuorossa Jessica-juoksu, eli yhdeksän nautinnollista kiekkaa Töölönlahden ympäri. Nimensä illan tempaus sai 20 euron lahjoituksen tehneeltä Facebookin Kestävyyttä pintakaasulla 24/7 -ryhmän jäseneltä. Aion juosta ennen Berliinin maratonia jokaisen lahjoitetun euron edestä, satoi tai paistoi.

Jos voit juosta tänään, eli aikataulusi ja terveytesi antavat periksi (sekä olet sattumoisin Helsingissä), tule kirmaamaan kanssani. Starttaan Linnunlaulun Sinisen huvilan kahvilan kohdalta klo 18:30. Voit hypätä mukaan missä vaiheessa matkaa tahansa ja juosta kanssani niin pitkään, kuin miltä tänään tuntuu hyvältä. Yhden kiekan pituus on noin 2 kilometriä ja arvioitu vauhti on 6:15 min/km. Juoksuseurasta riippuen vauhtia voidaan hidastaa mutta myös nopeampikin juoksu onnistuu. Ensimmäiset kolme kiekkaa juostaan myötäpäivään, sitä seuraavat kolme vastapäivään ja kolme viimeistä kiekkaa taas myötäpäivään.

Illaksi on luvattu kaatosadetta. Ystäväni kysymys juoksuharrastuksen jatkamisesta saattaa pulpahtaa mieleen jossain 17 kilometrin kohdalla, eli siinä vaiheessa kun juoksun ilo saattaa hetkeksi hiipua. Sinnittelen silloin itseni päivätavoitteen loppuun asti hehkuttamalla jo ennakkoon sitä mieletöntä fiilistä, kun pääsen endorfiinimyrskyssä kuumaan suihkuun. Myös sen tunteen takia jatkan harrastustani päivästä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Hienosta säästä huolimatta eilisellä lenkkipolulla ei ollut ruuhkaa. Enpä minäkään kovin usein starttaa ennen puolta seitsemää aamulla. Pyhitän kolme varhaisaamun peruskiekkaa Miljalle, joka antoi myös lahjoituksen Lääkärit ilman rajoja -järjestölle keräyssivuni kautta. 

Ma 28.4. peruskiekka aamuvarhaisella | 6,5 km | 35:48

Ei kommentteja