Todellinen midnight run

Olen yöjuoksija. Maratonohjelmani on kuitenkin ollut helpompi mahduttaa aamuihin näin lasten loma-aikaan. Olenhan aikaisemminkin saattanut juosta viitenä tai jopa kuutena päivänä viikossa, mutta lenkkini ovat olleet nykyiseen verrattuna vain pikkupyrähdyksiä. Jos päivä oli kääntynyt jo iltaan ja lenkille teki mieli, ei hätää. Ainahan sitä pystyi vetämään peruskuutosen tai kiertämään naapurikaupunginosan puoleen tuntiin. Nyt lenkeille on varattava aikaa. Kevyt palauttava toki vie vain (?!) 45-60 minuuttia, mutta 1,5 tuntia vieviin reippaisiin lenkkeihin ja vetoihin veryttelyineen sekä yli kahden tunnin pitkiksiin vaaditaan jo suunnittelua.

Vaikka elimistöni sotii edelleenkin aamujuoksentelua vastaan kaikin voimin, yritän silti saada kaikki yli tunnin mittaiset lenkit pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman aikaisin. Aina se ei ole kuitenkaan ollut mahdollista, jotta muu elämä ei lipuisi ohitse juoksutreenien takia. Niinpä eräskin 140 minuutin kevyt pitkä lenkki piti siirtää ex-tempore sunnuntaiaamusta lauantai-iltaan.

Kuvakaappaus yöjuoksultani Movescountista. Olen näköjään kiihdyttänyt niillä pätkillä, millä yleisöä on tavallista enemmän. No, sama ilmiö toistuu maratoneillakin ;)


Starttiajan ollessa 23:10 reittivaatimukset poikkeavat suuresti sunnuntaiaamun lähdöistä. En pelkää yöllä juoksemista, mutta tämänkesäinen ikävä yöjuoksukokemukseni ei ole vielä karsissut mielestäni. Haluan mahdollisuuksien mukaan juosta ihmisten ilmoilla niin pitkään kuin mahdollista. Vaatii siis aikamoista siksakkausta saadakseen 15 kilometrin lenkin täyteen Helsingin keskustassa.

Kesäiset (lämpimät) lauantaiyöt tuovat mukanaan myös pienen jännitysmomentin: Ehdinkö huojuvan tankojuopon alta pois ennen kuin rysähtää? Erityisesti mustat Jopot ja kaupunkifillarit ovat olleet villeinä yön kuumuudessa. Pokémonien metsästäjät eivät ole myöskään ihanteellisinta seuraa yöjuoksijalle, sillä Pokémon Gota pelaavat ovat välillä zombeja jo selvinäkin. Arvatkaa vaan, mitä promillet savat aikaiseksi.

Oikeasti Helsinki City on lättänä. Kyllähän nämä Movescountin lukemat senkin kertovat: 


Tälle lenkille mieheni tuli mukaan jälkimmäisen tunnin ajaksi. Näillä näkymin juoksemme seuraavan kerran rinta rinnan syyskuun alun Midnight Runilla, jossa tullaan myös siksakkaamaan Helsingin sydämessä pimeän koittaessa.

Midnight Run on todellinen juoksukesän huipennus. Jos et ole jo ilmoittautunut, tee se pian. Vielä mahtuu mukaan!


Viime viikon treeneistä ainoastaan keskiviikkoista voi kutsua yöjuoksuksi. En muuten muista koska olisin tarponut yli 70 kilometriä viikossa. Tarkemmat treenikohtaiset raportit löydät OnTrail-sivustolta nimellä poppis. 


4 kommenttia

 1. Kylläpäs olet pistänyt lenkkarit liikkeelle, mahtavia kilometrimääriä! Midnight Run olisi kiva joskus kokea, tänä syksynä se ei aikatauluun sovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maratonohjelma on saanut musta todellisen kipittäjän esiin. Nyt jo jännittää, mitä projektin jälkeen tapahtuu. Tipahdanko korkealta vai saanko revittyä jostain juoksumotivaatiota. No, sen näkee kuukauden kuluttua.

   Poista
 2. Oi, mikä vauhti pitkissä vedoissa! :O On kyllä aika tiukka viikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tiukkojen vetojen välissä on palauttavat 90-sekuntiset. Reippailla lenkeillä saakin vetää täysillä sykelukemien rajoissa. Tämä on ollut tosi opettavainen ja tuloksia tuova ohjelma!

   Poista