No running day


Yleensä mua kismittää, jos kotikulmilla on juoksutapahtuma, johon en pääse osallistumaan. Olin kuitenkin viime lauantaina sinut sen ajatuksen kanssa, etten ole yksi HCM:lla tai HCR:lla kirmaava juoksija. Itse asiassa olin onnellinen, ettei mun tarvinnut juosta.

Mieheni sisko kyseli multa varovasti joulun aikoihin, josko olin aikeissa osallistua Helsinki City Running Dayn karkeloihin. Olin tietty imarreltu, että multa kyseltiin juoksukuulumisia, kunnes tajusin, että tässähän on jotain muutakin takana. Ja niinhän siinä olikin, nimittäin hääsuunnitelmat.
Häät ajavat mennen tullen maratonin ohi, eli mulle kyllä sopii!

Kuva napattu Lassilan urheilupuistosta lapsen futismatsien välillä. Tällaiset suorat saavat mut unelmoimaan piikkareista. 

Oli hyvä monella tapaa, etten ollut menossa lähtöviivalle, sillä lapsen lauantaisen uimakoulun ja muiden ylläreiden vuoksi oli siinä ja siinä, että ehdimmekö edes häihin ajoissa. Jos olisin osallistunut maralle, tämä olisi ollut takuuvarmasti yksi niistä viime tipassa lähtöviivalle -starteista.

En ollut myöskään skarpissa juoksukunnossa kolmen päivän työmatkan jäljiltä. Antoisat, työntäytteiset, pitkät päivät Turussa veivät musta kaiken mehun. Oli ihana vain olla häissä, nauttia mahtavasta seurasta ja maukkaasta ruoasta. Ja ah sitä hääparia – tiedät varmaan, miltä rakastuneet näyttävät. Sitä onnea on mahdoton edes kuvailla.


Ei Turun reissu ollut pelkkää työtä, vaan myös Stafettkarnevalenia. Poikani ykkösradalla odottamassa viestin alkua. 

Halusin kuitenkin saada osan juoksupäivän tunnelmista, joten kurkkasin Instagramiin päivän juhlimisten jälkeen. Helsinki City Running Dayn tapahtumien Insta-päivitykset täyttivät kuitenkin fiidini niin tehokkaasti, että mun piti lopettaa niiden seuraaminen ennen kuin löysin siitä massasta frendien ja juoksututtujen uutisia. Liika on liikaa somepäivityksissäkin.

Aurinko helli häävieraita ja korvensi juoksijoita. Aivan varmasti kaikille juoksun juhlaan tai häihin osallistuneille päivä oli ikimuistoinen. Vieläkin mua hymyilyttää. Ei keljuttanut lainkaan, vaikka juoksutilastooni tuli lauantain kohdalle viiva. Siihen viereen piirsin sydämen.

*   *   *
Lauantaina jäi juoksu väliin mutta keskiviikkona 23.5. juoksen aivan varmasti. Hoka359:n yhteislenkki starttaa Senaatintorilta Tuomiokirkon portailta klo 18. Voit valita juoksetko kanssamme rauhalliseen tahtiin 6, 9  vai 11,5 kilometriä. Tervetuloa mukaan! Lisätietoa: Pikkulitenin Facebook-sivujen tapahtumista

Turussa oli juoksijoita myös sähkökaapissa. 

Ei kommentteja