Ötökkälounas


Pääsin duunin kautta maistamaan Viking Linella tarjottavalta Future Food -erikoismenulta pää- ja alkuruoat. Ilmoittauduin mukaan avoimin mielin, vaikka hyönteiset lautasella tuntui hieman etovalta jo ajatuksenkin tasolla.


Nähdessäni lautasella paahdetut jauhomadot, mun teki mieli ensitöikseni kaapia ne karitsan päältä pois. Sitten päätin pistää ne urheasti poskeeni, sillä sitähän varten olin tullut paikalle.
Aivan kuin tyhjiä, ajatuksenohuita, rapeita kuoria. Olisikohan niissä ollut vivahde pähkinää?
Karitsan filee oli yksi mureimmista syömistäni. Paahdetut jauhomadot parhaita tähän asti syömiäni. Ja ainoat!


Jälkiruoka näytti viattomalta päältä päin katsottuna. Mutta hahaa, siellä ne sirkat ja kuoriaistoukat olivat, piiloutuneena yrttisorbetin ja mansikoiden alle. Huomasin kääntäväni kaikki sirkat alitajuisesti samoin päin ennen kuin laitoin ne granolana suuhuni.
Poksahtelivat hauskasti hampaissani. Raikkaaseen yrttisyyteen sekottui tuttu maku. Popcorneja?


Selvisin lounaasta kunnialla ja hymyillen. Hymy hyytyi vasta, kun ystäväni viestitti kuultuaan lounaastani: "Tsekkaa hammasvälit kohta." Kylläpä vaan, tuntui siltä, kuin suussani olisi ollut yhä mykkä sirkkojen parvi. Mulla tuli kiire mennä pesemään hampaat.

Jos kiinnostaa, Future Food -menu on tarjolla Viking Linen Tukholman linjoilla 31.5.2018 saakka.

2 kommenttia

  1. Kuulostaa ja näyttää jännittävältä! Sirkkapatukoita olen maistanut, mutta ei se ole sama, kun ovat jauhettuna siellä kaiken muun joukossa. Ehdottomasti haluaisin jotain kokemustasi vastaavaa kokeilla, mutta niin kauan kun ovat alkuperäisessä muodossaan, uskoisin joutuvani käymään pientä sisäistä taistelua, syödäkö vaiko eikö. Mielikuva tekee helposti tepposet aivoille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taistelun poikasta oli joo mullakin ilmassa, mutta selvisin siitä voittajana ;)

      Poista