Kiertelyä kirppiksillä


Matkailu on muuttanut hieman muotoaan lasten tultua kuvaan mukaan. Vielä kymmenen vuotta sitten Tukholman reissut olivat värikkäitä, kaikki aistit täyttäviä inspiraationhakumatkoja: brunsseja, lempimerkkien poistonurkkien penkomista, valokuvausta, ihmisten ihmettelyä, kävelyä, kävelyä, kävelyä...

Eläväisten lasten kaitsemiselta ympäristön havaitseminen on nykyään haasteellista ja shoppailu on keskitetty mainioille kirppiksille. Kävimme toki kirpputoreilla aiemminkin tekemässä satunnaisia löytöjä. Nyt vierailemme kuitenkin aivan eri osastoilla kuin 10 vuotta sitten. Etsimme hyväkuntoisia lastenvaatteita, lasten kirjahyllyyn ruotsinkielistä täydennystä sekä joitain mukavia, pieniä ja välillä isompiakin leluja, joista lapsukaiset ovat haaveilleet tai joita eivät edes tienneet olevan olemassakaan. 

En ole varmaan koskaan lähtenyt Erikshjälpenistä tyhjin käsin. Tukholman Erikshjälpen Spångassa on siedettävän junamatkan päässä keskustasta. Hinnat ovat muita vastaavia kirppisketjuja himpun verran edullisempia ja vaihtuvuus on hyvä. Jos päätät lähteä kirppisretkelle, tarkasta ensin aukioloajat. Erikshjälpen on avoinna vain osan viikosta. Niinä päivinä, jolloin ovet ovat suljettuina kaupankäynniltä, ihmiset tuovat säkkikaupalla uutta, hyväkuntoista myytävää. 

Siskoni kotikaupungin Erikshjälpenistä tarttui mukaani ihana parivaljakko 10 kruunulla (noin 1,20 €). Nancy ja Nikita muuttavat työpöydälleni kannettavan viereen potkimaan lisävauhtia työntekoon:


Olemme tehneet hyviä löytöjä myös Pelastusarmeijan Myrorna-liikkeistä (kutsumme kotoisasti myyriksi). Miss N:lle on tarttunut mukaan miltei käyttämättömiä juhlamekkoja passelilla hinnalla. Yksi rakkaimmista löydöistä on kuitenkin käyttämätön Monchhichi, joka istui yksin lintuhäkissä ja tuntui odottavan meitä. Rakastin Monchhichejä pienempänä ja vaikuttaa siltä, että rakkaus niihin on siirtynyt äidinmaidossa myös tyttärelle. 25 kruunua tästä oli mielestäni varsin sopiva hinta:


Emmauksen liike Slussenilla on jokaisella reissulla must, jos vain sattuu olemaan auki. Olemme löytäneet oikeita helmiä naamiaispuku- ja kirjaosastoilta. Viereisessä kellariliikehuoneistossa on oma vintage-osastonsa. Sitä kannattaa ehdottomasti vilkaista Götgatanin suunnalla pörrätessä.

Stockholms Stadsmissionin liikkeitä on ripoteltu ympäri Tukholmaa. Esimerkiksi Gamla Stanin liikkeessä myydään erityisesti antiikkia ja kulttuuritalon infomyymäläästä saa muun muassa ketjun omia  REMAKE-tuotteita

Pengomme kesäisin Tukholman pihakirppiksiä aina kun sellaisia sattuu tulemaan matkan varrelle. Olemme löytäneet tiemme kiinnostaville sisäpihoille seuraamalla sähköpylväsmainontaa, kauppojen ilmoitustauluja ja ulko-oviin teipattuja ilmoituksia. Samat viestintävälineet tuntuvat toimivan ihan täällä kotikulmillakin. 

Täytyypä taas tehdä kevään suuri raivausoperaatio ennen seuraavaa Siivouspäivää 25.5.2013. Laitan paljon ihanaa lastentavaraa kiertoon. Pistäpä siis jo kalenteriin merkintä oikean päivän kohdalle ja rastita kartasta Meritullinkadun päässä, numero 33:n kohdalla oleva aukio. Tule sinne kanssani myymään aarteita kaapistasi tai tutkailemaan josko jotain tarpeellista löytyisi. 

Saa nähdä koska Siivouspäivä monistuu tuonne lahden toiselle puolelle. Jos siellä muuten on jo jotain vastaavaa, vinkkaattehan siitä ihmeessä. 

Ei kommentteja