Bensamittari | KPK 24/7 tammihaaste


Laskujeni mukaan meillä on ainakin kolme miehittämätöntä huoltoasemaa kilometrin säteellä. Jos perheellämme olisi auto, jaksaisimme vaikka työntää sen kotiamme lähimmälle bensamittarille. Kilometri voisi toki olla liikaa kävellä auto edellä, mutta ilman autoa se taittuu kepeästi.

Viime päivinä lehdissä on haastateltu länsimetron vaikutusalueella asuvia ihmisiä. Itseäni jaksaa kummastuttaa tuo terveiden, työssäkäyvien ikäisteni marmatus siitä, etteivät he enää pääse bussiin suoraan kotioven edestä, vaan kävelymatkaa metrolle saattaa olla peräti kilometrin verran.

Vaikka asunkin aivan tässä ydinkeskustan tuntumassa, täältäkin on matkaa lähimmälle metrolle laskujeni mukaan 780 metriä ja sen päälle maan alle vaeltamiset. Yksi dösä tuosta köröttelee ohitse kolme kertaa tunnissa, mutta kävelen lasten kanssa metrolle nopeammin, kuin se puksuttaa mukulakivillä. Eikä yksikään perheestämme valita, eivät edes ne pienimmät.

Mielestäni auto ja kuukausikortti ovat pahimmillaan hyvinkin laiskistavia kaupunkiympäristössä. On helppo körötellä ratikalla muutaman pysäkin verran, vaikka olisi nopeammin perillä kävellen. Tai autolla tulee tehtyä turha kiekka lapsen koululle tai harrastuksiin, "kun kerran vettäkin sataa".

Kun länsimetron vaikutuksia jossain vaiheessa mitataan, olisi hienoa nähdä, josko pakon vuoksi kerääntyneillä ylimääräisillä kävelykilometreillä on ollut positiivisia terveysvaikutuksia.


98:n hinta taisi olla parin Lidlin rasvattoman maitolitran verran. 

2 kommenttia

  1. Luin varmaan saman jutun Länsimetrosta ja kummastelin kanssa sitä, jonka mielestä kilometrinkin matka pitää mennä bussilla. Olen tosin itsekin hyötyliikunnan myöhäisherännäinen, mutta parempi tietysti myöhään kuin ei ollenkaan. Nykyään suorastaan odotan aamuista vajaan kolmen kilsan kävelyä lähimmälle metroasemalle. Siinä mielessä olen tietty tosi onnekas, että osan vuotta matka taittuu luonnonsuojelualueella meren rannassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pia sulla on ihanan myönteinen asenne hyötyliikuntaa kohtaan. Monelle kolmen kilometrin kävely joka aamua ja ilta saattaisi olla pienoinen painajaisten aihe öisin ;) Lunnonsuojelualueella pääset nauttimaan vuodenaikojen vaihtelusta hieman eri tavalla kuin täällä kantakaupungissa. Vaikka toisaalta, linnut ne laulavat täälläkin kun kevättä taas rinnassa. Pitää vain lähteä aikaisemin liikenteeseen, jotta kuulee ne liikenteeltä.

      Poista