Joulun hittileffa Tjuvarnas jul - Trollkarlens dotter

Charlie-tyttö asui lastenkodissa. Hän tunsi jäävänsä kakkoseksi äitinsä Gerdan ja isänsä Kurren saatua oman lapsen. Samoihin aikoihin kaupunkiin saapui tivoli ja sen mukana salaperäinen taikuri. Miehen mukana Charlie pääsi keskelle taianomaista maailmaa. Mutta mikä olikaan miehen todellinen salaisuus?

Pääsimme Skansenilla Tjuvarnas jul - Trollkarlens dotter -leffan tunnelmaan. Elokuvan rakennukset ovat tuttuja ulkoilmamuseosta ja Skansenin näyttelyhalliin oli kerätty leffan rekvisiittaa ja asuja. Viimeistään ne nähtyäni olin varma, että juuri tämän leffan haluan nähdä.


Joulufiilistelymatkan viimeiselle päivälle Tukholmassa oli luvattu sadetta. Emme siis menettäneet hienoja aurinkoisia talvitunteja, vaikka vetäydyimmekin puoleksitoista tunniksi maan alle joululeffan tunnelmaan. Elokuva oli tullut ohjelmistoon jo kuukausi sitten mutta onneksemme jäljellä oli vielä muutama piletti eturiviin.


Elokuvan juoni on aikuisen silmin yksinkertainen ja verrattaen yllätyksetön. Siitä huolimatta en katsonut kertaakaan pitkästyneenä kelloa leffan aikana ja lapsetkin pitivät todella paljon näkemästään. Elokuvassa oli sopivassa suhteessa jännitystä, joulun tunnelmaa, Robin Hood -henkeä ja isän rakkautta. Pidin erityisesti puvustuksesta, elokuvan roolituksesta ja replikoinnista.

En hevillä tunteile elokuvissa, mutta myönnettäköön, että Tjuvarnas jul sai tiristettyä silmäkulmaani pienoisen kyyneleen.

Traileriin pääset tästä.

Kuvittelin aina taikurin nähdessäni tuijottavani Gustaf "True Bloodin Eric Northmanin veli" Skarsgårdin sijasta Johnny Deppiä. 
Kuva: www.sf.se

Ei kommentteja