Maratonohjelman 1. päivä

Sain viikonloppuna uudenuntukaisen OnTrail-maratonohjelmani. Olen tutkaillut sitä ajan kanssa ja sovitellut arkiohjelmaani. Saan sen kyllä sinne tavalla tai toisella mahtumaan, vaikka kuluvan viikon aikana lenkkarit tulevatkin olemaan jaloissani yli kuuden tunnin verran. Kunhan pääsen treenauksessa vauhtiin, lenkit soljahtavat rutiinilla kalenterin tyhjiin aukkoihin, eli mun tapauksessa myöhäisillan ja alkuyön hetkiin.

Mensonge kirjoitti OnTrailiin tulevasta maratonharjoittelustani seuraavaa:
"Pasin hoivissa on hyvä olla. Oppia kannattaa imeä ja kehittää omaa ajattelua harjoittelun suhteen. Se kantaa lopulta pitkälle."

Maratonille valmistautuminen alkoi sopivasti lepopäivällä. Vaikka jalat ovat olleet levossa, pääni on sukeltanut syvälle juoksuharjoitteluun, kiitos Mensongen. Olen nyt rajalla: Takanani on 29 (aikuisiän) juoksuvuotta sekä 16 vuoden aikana juostut 20 maratonia ja edessäni häämöttää uusi juoksijaminä. En päästä tätä mahtavaa tilaisuutta liusumaan käsistäni, vaan aion todellakin ottaa tästä kaiken irti.


Kuvassa Jörö avaa mulle kuntotestin saloja. Kannattaa lukaista OnTrail-sivustolta Jörön kirjoittama tarkempi analyysi. Tässä linkki: ontrail.net -> poppis -> Kuntotesti maratonohjelmaa varten. Rekisteröitymällä pääset kommentoimaan ja lukemaan muiden terveiset. 


Huomenaamuna treffaamme valmentajani Pasin kanssa. Teemme ensimmäisen lenkin yhdessä, jotta kaikki menee kertaheitolla oikein, eikä mun tarvitse arvailla mistä on kyse. Tiedossa on alku- ja loppuveryttelyt ja niiden välissä reipas 50-minuuttinen sykealueella 152-161. Tiedän, ettei mua päästetä tälläkään lenkillä juoksemaan mukavuusalueella. Jörö lanseerasi osuvat termit moiselle lönköttelylle: tunninturhat / muukkoszone.

"Maratonennuste testin perusteella: 3:57:24"

Lähden nyt toden teolla hakemaan kolmosella alkavaa loppuaikaa syyskuiselta maratonilta joko Espoosta tai Tallinnasta. Onneksi en ole tässä urakassa yksin, vaan mulla on takanani Pasin ja Jörön asiantuntemus sekä kotijoukkojen tuki. Elokuussa J.Olof aloittaa myös maratonohjelman testipupuna, eli vertaistukeakin on tarjolla. Ja sitten on myös ihanat juoksuystävät somessa ja livenä. Näillä eväillä luulisi pärjäävän.


Eilen oli viimeinen höntsälenkki ennen maratonohjelman alkua. Tavoitteenani oli juosta kymmenisen kilsaa tyttären futistreenien ajan. Jäin kuitenkin suustani kiinni graffititaiteilijan kanssa Suvilahdessa. Seuraavalla kerralla kaartaessani tämän graffitiseinän ohi pääsen ihailemaan sen uutta ilmettä. Seinä tulee hohtamaan vaaleanpunaisen sävyissä ja siinä kettu toivottaa Siirille hyvää nimipäivää.

Su 19.6. | 6,2 km | 38:30 | 6:12 min/km


2 kommenttia

 1. Todella mahtavaa, että pääset kokeilemaan maratonohjelmaa huippuvalmennuksessa! Jään innolla seuraamaan mitä matkasi pitää sisällään, ehkä oppia saamme me muutkin ruudun toisella puolella?! Lisää postauksia siis odottelen. =) Tsemppiä treeneihin ja kerrohan mitä on muuttunut ja miten harjoittelu on erilaista kuin ennen, paitsi että mukavuusalue on kielletty.. =) Heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pasi Päällysaho on mieletön valmentaja. Olen tosi onnellinen, että olen saanut hänet tuekseni.

   Viikkokilometrimäärä on kasvanut huomattavasti ja nyt lähden juoksemaan vaikka laiskottaisikin ;)

   Konkreettisia muutoksia on kesäkuun mittaan tapahtunut myös kropassa, kiitos juoksun. Reisi- ja pakaralihakseni ovat alkaneet taas pullistella ja vyötäröltä on kadonnut ympärysmittaa. Sitä se teettää, kun kasvattaa viikkojuoksumääriä.

   Poista