Tapansa kullakin


Näin uuden juoksukauden kynnyksellä olisi hyvä alkaa funtsia tulevia lappujuoksuja. Tällä hetkellä kisojen hintaportaissa ei ole vielä kivuttu huippulukemiin, mutta valitettavasti joulu ohjaa käytössäni olevia kymppejä aivan toiseen suuntaan.


Onneksi työnantajan antamalla liikuntasetelikortilla on vielä hieman saldoa jäljellä, tarkalleen ottaen 21 euroa. Tavoitteenani on saada se nollille ennen vuodenvaihdetta, vaikka ropposet eivät olekaan aivan vielä vanhenemassa.

Aloin selailla lähialueella järjestettäviä tapahtumia, ensisijaisesti maratoneja:

Helsinki Spring Marathon, 46 euroa > Hintaporras on noussut jo hieman liian korkealle. Sitä paitsi päätin viimekertaisen HSM:n jälkeen, etten ole aivan heti palaamassa ko. reitille.

Helsinki Marathon, 54 euroa > Tämähän on näköjään edellistäkin hinnakkaampi. Toisaalta, jättäisin väliin halvemmallakin hinnalla, sillä Paavo Nurmi Marathon järjestetään samana päivänä. Ilmoittauduin sinne jo heti edellisen juostuani.

Helsinki City Marathon, 71 euroa > Oi ja voi, kipuraja ylitetty niin että kirpaisee. Sitä paitsi taidan olla juuri tuolloin Hokan kanssa Likkojen lenkillä Tampereella.


Kuvakaappaus HCRD:n helsinkicityrunningday.fi ilmoittautumissivulta.

Vantaan Maraton, 50 euroa > Auts, tämäkin osallistumismaksu alkaa viitosella. Sama hinta on kuitenkin voimassa aina kesäkuun loppuun saakka, joten voinen miettiä osallistumista siihen saakka. Ehkä liikuntakortissani on silloin taas lisää voimaa? Ainakin toivon näin.

Helsinki Trail Run, hinta toistaiseksi vielä arvoitus > Ilmoittautuminen aukeaa... joskus.

Helsinki Night Trail, 16 euroa > Kisapäivän pisin (ja ainoa) tarjolla oleva matka on noin 13 kilometriä pitkä, ei siis maraa, eikä puolikasta. Kortille jäisi lojumaan viisi euroa, eivätkä öiset polut ole (vielä) mua varten. Ei auta muu, kuin jatkaa etsimistä.

Kaisaniemen juoksu, alin hintaporras puolikkaalle 17 euroa > Ilmoittautuminen aukeaa vasta 8.3. joten tämäkään ei nyt osu kohdilleen.

Helsinki Twilight Run & Walk, 21 euroa > Tämä taitaa olla kohtalon oikku, tasan sama hinta, kuin kortilla euroja. Nyt on ainakin yksi puolikas pistetty juoksukalenteriin vuoden 2020 puolelle!

Näköjään näinkin voi valita itselleen sopivia tavoitteita. Tällä kertaa hinta ratkaisi ja toivottavasti juoksun ajankohtakin osoittautuu passeliksi. Toki Twilightin aikaisemmin juosseena tiedän, että hinta-laatu -suhde on kyllä kohdillaan, sillä kilometrihinta jää himpun verran alle euroon. Vielä kun saisi tilattua samaan pakettiin sopivan juoksusään ja -kunnon. Niitä tosin ei saa edes rahallakaan.

Helsinki Twilight Runin aikataulu napattu sivulta www.twilightrun.fi/

2 kommenttia

  1. Nuo kisojen hinnat on kyllä huimia, mutta meitä maksajia selvästi löytyy niin paljon, että ne on voitu nostaa noin korkealle. Olisipa hauska juosta vaihteeksi tuollainen iltalähtö, kun aina kaikissa mun käymissä tapahtumissa on lähdöt olleet päivällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi iltalähtöä, siinä on oma tunnelmansa. Päivä tosin menee odotteluun, mutta eiköhän pieni edeltävä jännityksenpoikanen kuulu niihin aamuisiinkin lähtöihin.

      Poista