Oma harrastus eli takaisin hypopressiven pariin

Olen jo pidemmän aikaa kaivannut kalenterimerkintää, joka seuraisi viikko viikolta, kalenteriaukeamalta seuraavalle. Onhan mulla toki juoksuharrastukseni, käyn salilla sekä vesijuoksen tyttäreni uimatreenien ajan, mutta multa puuttuu kuitenkin oma ajoitettu harrastukseni. Sellainen, jota en voi jättää noin vain väliin.

Tervetuloa takaisin, hypopressive!

Aloitin hypopressiven Miian johdolla kaksi vuotta sitten. Tutustumiskerta oli todella onnistunut ja olin innoissani uudesta hengitystekniikasta. Varsinkin, kun siitä on mahdollista saada apua todella moneen vaivaan, kuten esimerkiksi virtsankarkailuun kovissa juoksuvauhdeissa. Aloitin juoksun aivan liian aikaisin esikoiseni syntymän jälkeen ja saan poimia nyt lähempänä viittäkymppiä sen kylvämää kirpeää hedelmää. Näistä asioista ei puhuttu silloin juurikaan julkisuudessa, saati neuvolassa. Hyvä, että ajat ovat muuttuneet siltä osin.

Parisen vuotta sitten elämässäni tapahtui iso muutos, jonka seurauksena en voinut enää vapaasti vaikuttaa omaan viikkorytmiini. Siitä syystä hypopressive jäi valitettavasti jäihin .ensimmäisen testikerran jälkeen. Olisin tarvinnut lisäohjausta ennen itsenäisen kotihengittelyharjoittelun jatkamista, mutta aika ei ollut oikea. Arjen asettuminen viimeisen vuoden aikana omiin, uusiin uomiinsa antaa nyt toisenlaista väljyyttä aikatauluihin.

Toki elämänmuutos toi myös paljon hyvää tullessaan, kuten kuukausipalkan ja vuosittaisen liikuntasetelinipun. Sain näin vuoden alkamisen kunniaksi taas lisävoimaa virikerahakorttiini ja sen innoittamana päätin palata hypopressiven pariin.

Vene talviteloilla, sää ennemminkin keväinen. (Kuvat napattu vuoden ensimmäiseltä lenkiltä. Sain mukaani auringon ja juoksukaverin.)

Nyt on sopiva, tosin rajallinen hetki

Tottahan toki tähänkin proggigseen sisältyy iso MUTTA. Uusi harrastukseni ei saa jatkua (ohjattuna) hamaan tulevaisuuteen, vaan sen tulee olla napakka kurssi tässä, nyt ja heti, mieluiten ennen lasten futiskauden alkua. Matsien ajankohdat muuttuvat viikosta toiseen, enkä voi sitoutua samalla tapaa, kuin talvella. Kaiken lisäksi mua kaivataan tulevalla kaudella entistä useammin matkaseuraksi julkisiin kulkuvälineisiin, sillä futiskuskina toimineen äidin poika lopetti tältä erää pelaamisen.

Ensi viikolla alkava hypopressivekurssi on mukavan kompakti ja se päättyy ennen kesäaikaan siirtymistä. Loistava ajoitus!

Tripla häämöttää tuolla jossain kaukana.

Raporttia pukkaa

Tulen raportoimaan tuntien sisällöstä ja etenkin edistymisestäni viikottain ensi maanantaista lähtien. Mua jännittää uusi harrastukseni, mutta se on mukavaa, kutkuttavaa jännitystä, ei sellaista, joka sekottaisi uunirytmini täysin.


Käypä ihmeessä katsomassa VauMiin sivuilta mitä kaikkea Miialla onkaan tarjota. Ehkä sieltä löytyisi sinullekin jotain. Kurssitarjontaa on hyvin esillä myös Holvin sivuilla. Samasta linkistä pääset ilmoittautumaan kursseille (liikuntasetelillä yms. maksaessa ole yhteydessä suoraan Miiaan).
Lauantairuuhkaa Tehtaankadulla

4.1. vuoden ensimmäinen flunssan jälkeen | 10,1 km | 1:07:13 | 6:41 min/km

Ei kommentteja