Inhoan jonossa juoksemista

Välillä oikein ihmetyttää, kuinka voin juosta massamaratoneja. Näen punaista jonossa juoksemisesta. Kukapa ei? Yleensä jonossa kipittäminen johtaa auttamattomasti siksakkaukseen ja liiallisiin kiihdytyksiin. Varmasti tällä epätaloudellisella juoksutavalla maratonin ensimmäisellä puolikkaalla on ollut iso vaikutus loppupuoliskon totaaliseen romahtamiseen.

Olen vesijuossut kahden viikon ajan samalla, kun tyttäreni polskii uimakoulussa. Jonossa juokseminen vedessä sapettaa vieläkin enemmän kuin maalla ja Stadikan ruuhkassa sitä on miltei mahdoton välttää. Edellä juoksevien juoruvauhti saa niskavillat pystyyn, mutta yritän pitää verenpaineeni alhaisena, sillä syyllistynhän siihen itsekin satunnaisesti.

Tarkemmin ajateltuna vauhti ei olekaan ongelman ydin, vaan ohittamisen vaikeus. Kaikki kun eivät osaa (tai halua) havannoida samanaikaisesti ympäristöään, jutella ja juosta.

Olen vesijuossut uimakouluviikkojen aikana muutaman kerran juoruvauhtia uimakoulukaverin äidin kanssa. Juoksimme lähekkäin ja mahdollisimman lähellä reunaa, jotta nopeammat pääsivät ohitsemme ilman sen kummempia kommenrvenkkejä. Huomasin eilen, että myös vauhdikas vesijuoksu kaverin kanssa pulisten on mahdollista. Juoksin yhdessä entisen työkaverini, nykyisen ystäväni (hän itse esitteli itsensä näin tyttärelleni) Leenan kanssa. Saimme reippaillessamme osaksemme ikäviä katseita, mutta myös avoimia kehuja. Eräs nainen veti peräti vesijuoksutreeninsä imussamme. Ehkäpä juttummekin olivat hänen mielestään passeleita?

Tänään olisi loistopäivä vesijuoksuun Stadikalla, sillä taivas aukeni, eikä aurinkoa näy missään. Altaassa on varmasti tilaa yllin kyllin. Mutta just tänään mies vie lapset uimaan, jotta voin työskennellä rauhassa. Vesijuoksun kannalta epistä, kaikilta muilta kanteilta katsottuna just niin kuin pitääkin.


Olen ehtinyt juostakin näiden parin vesijuoksuviikon aikana. Vaikka viime viikko olikin kevennetty, tähän mennessä kilometrejä on kertynyt näiltä viikoilta 74. Huomenna on vuorossa 2000 metrin vedot ja sunnuntaina 140 minsan pitkis. Sunnuntai-iltana kahden viikon saldo alkanee ykkösellä. Treeneistäni yksityiskohtaisempaa tietoa sivuilta ontrail.net -> poppis2 kommenttia

  1. Aloitteleva liikkuja täällä moi! Ajattelin avautua tänään blogissani mm. vesijuoksuetiketistä. Oli nimittäin juuri aika ikävä kokemus eräästä Helsingin pikku uimahallista, kun huomautin hitaille kaksi-kolme rinnan vesijuokseville rouville, että altaan laidalla oleva kyltti kieltää rinnakkain uimisen/vesijuoksun. Sain kuulla sellaista tekstiä, että multa meinasi itku tulla. :( Eikä ne mummelit edelleenkään suostuneet menemään peräkanaa! Odotan niin Mäkelänrinteen aukeamista, siellä yleensä on enemmän tilaa myös vesijuosta.

    VastaaPoista
  2. Moi Liiolii! Täytyypä tulla blogiisi lukemaan. Kiinnostava ja ajankohtainen aihe :)

    Musta on hävytöntä, että huomauttajalle auotaan päätä. Sääntöjen rikkojien olisi pitänyt olla noloissaan ja siirtyä hiljakseltaan juoksemaan peräkkäin. Ehtiihän sitä saunassakin keskustella naapurin Arjan suonikohjuista ja nuorimman tyttären avio-ongelmista (olen kuullut yhtä jos toista vesijuostessani ;)

    Onneksi Stadikalla on tilaa parivaljakoille jos he vaan pysyvät reunan tuntumassa, mutta uimahalleissa ei valitettavasti tuota tilaa ole. Parhaimmillaan Stadikalla juoksee seitsemän rinta rinnan, kun kolme yrittää ohittaa samanaikaisesti ja molemmilla reunoilla ravaa parivaljakoita. Itkuhan siinä meinaa tulla...

    VastaaPoista