Korvatulehdus


En tiedä, josko mulla on koskaan ollut korvatulehdusta. Tai siis tätä aiemmin. Nythän mulla se sitten diagnosoitiin. Sain saman tien selvyyden leukaperien jomotukseen ja niskakipuun. Ilmeisesti nenän toispuoleinen tukkoisuuskin on saanut alkunsa samasta lähteestä.

Kyllähän mulla on ollut aikamoinen näkymätön vanne pään ympärillä jo tovin verran, mutta on aika lohdullista tietää, ettei (aivan kaikki) fyysinen kipu ole siitä lähtöisin. Tavallaan taudin kuva sopii yksiin ympärilläni parhaillaan vellovan lapsellisuusaallon kanssa. No, onneksi mikään ei kestä ikuisesti, korvatulehduksellekin luvattiin elinaikaa vain viikon verran.

Olen pitänyt itseäni perusterveenä tapauksena jo lukuisten vuosien ajan. Viime vuosi päättyi kuitenkin rykien ja uusi vuosi jatkoi samaa säveltä. Ehkä tämä oli jo kuitenkin tässä tältä erää. 

Veikkaan, että lääkäri oli täysin oikeassa arvellessaan, että tulehduksen syntypaikka löytyy uimahallista. Se selittäisi myös, miksi en ole ilmeisesti aiemmin kärsinyt tästä vaivasta, lapsena kun en uimahalleissa ole juurikaan luuhannut. Viime elokuusta lähtien olen vetänyt uikkarit päälle hallin lämmössä vähintään kuusi kertaa kuussa. Olen siis varmaan tuplannut tai triplannut lapsuuteni uimahallikäynnit jo tässä ajassa. Eli olihan se jo aikakin saada lapsitauti kylään.

Ei kommentteja