Numerolappumagneetit


Numerolapun virittäminen paitaan on aina hikistä hommaa ennen kisaa. Mua ei haittaa vaikka numero olisikin vinossa tai hieman hassussa paikassa, mutta lempipaidan rikkoontuminen keljuttaa hurjasti. Hakaneulan jäljiltä paitaan saattaa jäädä reikä tai joskus jopa kunnon repeytymä. Sellaista muistoa en halua tuoda kisoista mukanani. 


Hakaneuloja mulla on kisoista vaikka useammalle sukupolvelle Poppareita, mutta kätköistäni löytyy vain yksi setti kisamagneetteja. Ne eivät ole aarteista suurimmat, mutta aina ennen kisaa etsin niitä vimmatusti sieltä muka-loistavasta-tämänhän-mä-varmasti-muistan -kätköstä, joka on kaikkea muuta kuin looginen. Useimmiten olen löytänyt ne, mutta joskus olen joutunut nappaamaan kisapaikalta uudet hakaneulat (koska ne hakaneulat ovat siellä samassa loistavassa paikassa...). Nykyään säilytän magneetteja näytön päällä yhdessä arkeani ilahduttavien Brio-otusten kanssa. Magneetit pysyvät niin lujasti kiinni toisissaan, ettei kisoissa tarvitse pelätä niiden tipahtamista kovassakaan vauhdissa. Niistä oli myös mahdoton ottaa kuvaa pöydälle siroteltuina, sillä päästäessäni magneeteista irti, ne hakeutuivat hetkessä kasaan. Niinpä mulla ei ole pelkoa siitä, että magneettipino tipahtaisi tuosta noin vain näytön päältä. Eli takuuvarma, näkyvä säilytyspaikka on löytynyt.


Numerolappumagneetteja saa vaikka millaisia ja niitä on hyvin tarjolla netissä. Löysin omani, BibBits-merkkiset, sekalaisia katu-uskottavia urheilullisia vaatteita myyvästä liikkeestä Riian keskustan laitamilta parisen vuotta sitten. Ne olivat kaikesta päätellen jääneet hyllyyn niiltä ajoilta, kun kauppa oli keskittynyt pelkästään hikiliikuntaan tarvittaviin releisiin. Magneetteja oli tarjolla vain yksi neljän kiinnikkeen setti tekstillä "I love running". Saivat luvan kelvata. Ja mitä sitä omaa intohimoaan turhaan piilottelemaan. Todellakin, rakastan juoksemista. Ja kerrottakoon, että myös hyvää kahvia. Mutta sehän ei näihin magneetteihin sen kummemmin liity. Numerolappumagneetteja voi ostaa valmistajan omilta sivuilta bibbits.nl mutta myös useista urheilunettikaupoista. Ajattelin jossain vaiheessa hankkia vielä toisen setin, sillä en ole perheemme ainoa numerolappu rinnassa juokseva. Ja eihän sitä koskaan voi tietää, jos Brio-otukset sittenkin onnistuvat potkaisemaan huomaamattani magneetit väärään paikkaan. Ja sitten niitä taas etsitään koko Poppari-perheen voimin.

Ei kommentteja