Tehty sokerista


Hakaniemen hallissa sijaitseva Café Arbeit on Helsingin paras salaattipaikka. Kahvilaa pyörittävä Eemeli teki yllätysvisiitin työpaikalleni. Äänestäni oli kuulemma kaikunut pienoinen paniikki, kun vastaanotosta soitettiin ja kerrottiin vieraan saapuneen. Pelkäsin että olen missannut jonkin palaverin ja aloin heti selailla kalenteriani. Yllätys onnistui siis täydellisesti!


Eemeli oli ihastuttava itsensä myös kahvilan ulkopuolella. Harvoin kahvitettavat varustautuvat yhtä hyvin kuin hän. Omasta kassista löytyi Vaahteranmäen Eemeli –muki ja rasiallinen maailman parasta omena-kinuskipiirasta. Nam! Koko iltapäivän kiusannut makean nälkä tuli tyydytettyä monenkertaisesti.

Tuosta sokerimäärästä sain aimo annoksen polttoainetta yöjuoksulle. Mut on kuitenkin tehty tänään sokerista. Tavallisesti sade ei karkota lenkkipolulta mutta tällä kaatosateella käperryn mieluummin sohvalle peiton alle höyryävä teekuppi seuranani.

Jos ulkona olisi 8 astetta kylmempää ja myrskytuuli, olosuhteet olisivat verrattavissa alkukesän Tukholman maratoniin. Silloin ei tosin tullut mieleenkään laistaa juoksusta. Läts, läts!

Video: Tukholman maraton 2012 kaatosateessa: 


Ei kommentteja