Juoksu ja muut lajit luonteen mukaan

Tein huvin vuoksi Kunto Plus -lehden sivuilla olevan testin, jossa luvattiin löytää persoonallisuuteeni sopivat urheilulajit. Tämä osui lähemmäksi, kuin vuosi sitten työpaikkalääkärin mulle juoksun tilalle ehdottamat jooga, jousiammunta ja suunnistus. 

***
OLET ITSENÄINEN, RIIPPUMATON JA KURINALAINEN
Et pelkää teknisesti vaikeita suorituksia etkä kovaa, kurinalaista työtä.
Haluat olla riippumaton ja itsenäinen ja vaadit itseltäsi paljon.

Persoonallisuus: Olet luotettava ja järkevä. Ajattelet loogisesti ja näet myös yksityiskohdat. Pidät järjestyksestä ja pyrit yltämään hyviin työsuorituksiin.

Liikunta: Harjoittelet mielummin yksin kuin ryhmässä ja sinulle sopivat yksilölajit paremmin kuin joukkuelajit. Sinulla on itsekuria myös pitkäkestoiseen harjoitteluun. Sinulle sopii esimerkiksi maantiepyöräily tai tavoitteellinen voimaharjoittelu. Sinulla on edellytyksiä suunnitelmallisten harjoitusohjelmien noudattamiseen. Sinulle sopivat lajit, joissa voit seurata kehitystäsi, edistymistäsi ja tuloksiasi. Sinulla on myös sitkeyttä ylläpitää notkeuttasi kotikuntoilulla.

Paras harjoitteluajankohta: Sinun energiatasosi on korkeimmillaan myöhään illalla. Tahdonvoimallasi pystyt nousemaan aamulla lenkille, mutta sinun on merkittävästi helpompi treenata iltaisin - ja silloin liikuntasaleillakin on väljempää.

Lajit
KUNTOA: Budolajit, maantiepyöräily, pitkänmatkanjuoksu, uinti, murtomaahiihto
VOIMAA: Voimaharjoittelu kuntosalilla tai kotona
NOTKEUTTA: Jooga, pilates ja kotijumppa
***
Pilates on kiinnostanut pitkään, joogasalille mua ei saa, kahvakuulailu kiinnostaa ja voi kun pääsisin taas kuntonyrkkeilemään. Kotijumppa... no joskus sitäkin, venyttelyä ainakin juoksun jälkeen. Uintia tiistaisin lapsen ehdoilla, karatea olen harrastanut, pyöräilyä rakastan ja murtsikkaa pitäisi päästä taas kokeilemaan vaatimattoman 20 vuoden tauon jälkeen.
Jatkan yöjuoksuja mutta haaveilen, että vielä joku kaunis aamu varhaisjuoksukin alkaisi maittaa.

Vaikka lempeässä kesäillassa juokseminen onkin ihanaa, syksy on minun vuodenaikani. Yöjuoksu tihkusateessa oli täydellinen lopetus tälle keskiviikolle. Ke 9.10. | 8,4 km | 45:35 | 5:26 min/km


2 kommenttia