Aarne Alligaattorin juoksutusta Helsinki Kids Runilla

Olemme testanneet kuusivuotiaan tyttäreni kanssa alkukesän minimaratonit. HCR Kids Run katsastettiin parisen viikkoa sitten ja tyttäreni pääsi juoksemaan Helsinki Half Marathonin järjestämän Helsinki Kids Runin perjantaina.

Lapsillemme on iso juttu saada juoksunumero rintaan. Miss N oli ylpeä saadessaan "mamman onnennumeron (3) ja melkein kympin". Odotteluaika kului rattoisasti bongatessa muiden juoksijoiden numeroita. Vaikka aukio ei ollutkaan ääriään myöten täynnä, Lidlin kullekin juoksijalle lahjoittama huomioliivi tuli tarpeeseen. Pienet juoksijat oli näin helpompi kerätä oikeaan paikkaan.


Pikkuinen oli kauhuissaan tajuttuaan ettei saa juosta kanssani. Niinpä mukana ollut pehmoeläin pääsi myös juoksulle mukaan henkiseksi tueksi. Se oli ehkä hieman iso maskotiksi, mutta roikkui urheasti mukana koko matkan.

Juoksussa oli mukava kaaos, sillä aukion keskelle rakennetun radan sai juosta kaksi tai kolme kertaa juoksijan fiiliksestä ja juoksuinnosta riippuen. Yleisö oli innoissaan mukana ja hurrauksia sai muidenkin lapset, kuin vain oma juoksijasankari. Juoksijoiden ikähaitari näytti olevan kolmevuotiaista ekaluokkalaisiin. Ehkäpä ensi vuonna kannattaisi jakaa lapset ikänsä puolesta useampaan lähtöön Berliinin minimaratonin tapaan. Silloin äidit/isät pääsisivät juoksemaan pienimpien rinnalla ja isommat saisivat kirittää toisiaan.

Miss N antoi muille juoksijoille Arne Alligator / Aarne Alligaattori -tasoitusta 

Maalissa kaikki saivat mitalit kaulaansa ja pillimehut tulivat selvästi tarpeeseen. Lapset olivat antaneet minimaratonilla kaikkensa ilmeistä ja kostuneista hiuksista päätellen.

Kyselin lapseltani fiiliksiä juoksusta:
"Se oli ihan hirveen hyvä kun ei tarttenut juosta niin nopeasti. Se oli sopiva matka." 
"Jumpassa oli kiva kun siinä tanssittiin ja siellä oli se lohikäärme."
"Tykkäsin sen toisen minimaratonin mitalista enemmän kun se oli kultaa. Mutta tää on samanlainen kuin mamma ja pappa sai niiden minimaratonilla. Se on tosi hyvä juttu." 
"Musta on kiva kun niissä molemmissa minimaratoneissa sai ilmapallon."

Vaikuttaa siltä, ettei jatkossakaan tarvitse maanitella lapsia mukaan minimaratoneille. Isoveli nimittäin ilmoitti tulevansa ensi vuonna mukaan. Jos ja kun tämä tapahtuma on jatkossakin ilmainen, ei äidillä ole mitään sitä vastaan.

Ei kommentteja