Yllytyshullu

Jahas, ensi viikolla onkin sitten ihan yllättäen taas maratonmerkintä kalenterissa. Fitness Führer juhlistaa syntymäpäiviään 13.12. juoksemalla Kirkkonummen maratonin. Koskapa olen yllytyshullu, syntymähullu tai mitä lie, menen pitämään juhlakalulle seuraa juosten.

Berliinin maratonin jälkeen Mikon Kirkkolaakso Maraton kuulostaa ihanan eksoottiselta. Tapahtumasivun mukaan sinne on ilmoittautunut toistaiseksi kaksi ihmistä. Me Sofian kanssa toistaiseksi tuplaamme osanottajamäärän. Matka on tutut 42,195 kilometriä mutta se juostaan Kirkkolaaksojuoksussa kilometrin pituista pätkää edestakaisin. Siinä on tällaiselle ympyräjuoksukonkarillekin tekemistä.

"Kierroslaskut: Laske itse, järjestäjä pyrkii laskemaan myös."

Kierroksissa voi mennä helposti sekaisin. Olisihan se daijua juosta vahingossa kaksi ylimääräistä kilometriä huonon laskupään takia. Keksin kaksi hyvää keinoa:

1) Heijaajalle annetaan 21 pulloa olutta. Hän korkkaa niistä yhden ohitettuamme kääntöpaikan. Kuka haluaa tulla mukaan ja uhrautua urheilun nimissä?

2) Tyttäreni saa tehdä kumpaisellekin 21 rannekorua. Luovutamme molemmat yhden ohittaessamme juomapisteen. Onneksi on vielä runsas viikko aikaa. Jos tyttäreni jaksaisi tehdä niitä kahdeksana iltana... Se tekisi viisi rannekorua/ilta. Ja mä lupaan näperrellä ne kaksi viimeistä vaikka junamatkalla Kirkkonummelle. Veikkaan, että tytärtä täytyy lahjoa ruhtinaallisesti jos hän suostuu näpertelemään juoksumme tähden.

"Ajanotto: Oma kello mukaan, järjestäjä ottaa aikaa myös."

Ja mehän otamme aikaa ja tosi tarkkaan. Lähdemme molemmat hakemaan Kirkkonummelta ennätysjuoksua. Tavoitteessa on huomioitu sekunnin virhemarginaali.

"Huoltopiste kahden kilometrin välein (1 kpl). Tarjolla mm. vesi, cola, banaani, suolakurkku."

Hienoa, emme kuole nälkään, vaikkei siellä synttärikakkua tarjotakaan.

"Reitti on tasainen. Ainoastaan siltojen kohdalla korkeusero n. 2 metriä. Kilometrin matkasta molemmat päät n. 120 metriä on asfalttipintaa ja soratieksi jää n. 760 metriä."

Pitää siis varautua siihen, ettei reitillä ole alamäkiä vauhdittamassa juoksua. Olen juossut aikaisemmin maratoneja ainoastaan asfaltilla ja mukulakivillä. Näin pitkät hiekkapätkät ovat mulle aivan uusi tuttavuus. Sään puolesta ei ole pelkoa, että hiekka pöllyäisi.

"Sarjat: Miehet maraton, miehet puolimaraton, naiset maraton, naiset puolimaraton sekä 10 km katsojien toivomuksesta miehille ja naisille."

Samassa tapahtumassa on mahdollisuus juosta myös puolikas. Tosin kun Kirkkonummelle asti raahautuu aikaisin sunnuntaiaamuna, kannattaa saman tien juosta koko rahan (kympin) edestä.

"Puolimaraton: 10 kierrosta + 11. kierroksella kääntyminen VIHREÄN ROSKIKSEN tasalla. 11. kierroksen kääntöpaikka n. 150 metriä lähtöpaikasta Prismalle (näytetään lähdössä)."

En varmasti pystyisi noiden kilometrilukujen tietämillä pysymään kärryillä siitä, missä oikea kääntöpaikka on. Siksikin kannattaa juosta kokonainen.

Tule ihmeessä sinäkin juoksemaan 13.12. Kirkkonummelle. Et voi eksyä, tulit sitten bussilla, junalla tai autolla:

"Rautatieasemalle 300 metriä. Linja-auto numero 173 Kampista 230 metrin päähän lähdöstä ja Kamppiin vain 30 metrin päähän maalista. Pysäkit kylän ainoassa liikennevaloristeyksessä. Ilmainen parkkihalli liikennevaloristeyksen vieressä auki klo 7-22. Paljon parkkitilaa myös ulkona lähellä."

Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Nostan hattua kaikille, jotka järjestävät kallisarvoisella vapaa-ajallaan uusia kaikkien kukkaroille sopivia juoksutapahtumia. Vielä kun juoksijoita saadaan tarpeeksi paikalle, tästä voi tulla vaikka perinne!

Fitness Führer lupasi, ettei Kirkkonummen maratonilla ole pakkasta. Ei ainakaan yli viittä astetta. Säiden jumalat tottelevat tunnetusti synttärisankareita, eli säänkin puolesta meitä odottaa ykkösmaraton!

Googletin Kirkkonummen Kirkkolaakson. Jos kaikki menee nappiin (= ei flunssaa), maratonreitti piirtyy 13.12. muistini sopukoihin loppuiäksi. 


Ei kommentteja