Keventelyviikon kuulumisia

Normaalisti keventely tarkoittaa mulla keveämpää oloa yhdistämällä runsas liikunta terveelliseen, reilusti kasviksia sisältävään ravintoon. Mutta maratoonariminälle se on täysin päinvastaista.

Maratonohjelman mukaan mulla on jo toinen keventelyviikko menossa.  Juoksu on rajattu minimiin ja silti pitäisi syödä silloinkin kun ei tee ruokaa mieli. Vaikka en varsinaisesti tankkaakaan, olo tuntuu turpeammalta kuin kuukausiin.


Movescountista napattu tiivistelmä seitsemän päivän juoksuista. 

Naapurit ovat varmaan nuuskutelleet käytävässä, että taas se poppariperhe paistaa korvapuusteja. Kylläpä vaan, tällekin maratonille haen ähkyoloni perinteisillä kierreherkuilla.

 Korvapuustien lisäksi olen napsinut hiilihydraatteja malton muodossa *). Mukava uusi tuttavuus mulle. Miksen ole kokeillut jo aikaisemmin? Siitä ei tule yhtä ähkyä oloa, kuin jos söisin vastaavan määrän hiilihydraatteja vaikkapa leivän muodossa. 


Jos muuten törmäät Olivian Täydellinen ohje -keittokirjaan kirppiksellä, nappaa se mukaasi. Meillä ei enää valmisteta korvapuusteja, amerikkalaisia pannukakkuja tai juustokakkua millään muilla ohjeilla.

Vihaan tunnetusti pakkaamista. Maratonkamat pitäisi kuitenkin saada kasaan, sillä sunnuntaiaamuna ei ole liikoja aikaa arpoa vaatetusta ja muita juoksulle mukaan otettavia tilpehöörejä. Ennen laivalle menoa pitäisi vielä päivittää juoksuun soittolista ja tehdä pari rästiduunia. Aikaa ei näytä olevan nytkään tuhlattavaksi. 

Repun pakkaamisesta on kyllä keventely kaukana. Vaikka pärjäisin varmasti yhksillä piilareilla, niitä on kassissa neljä paria. En uskalla ottaa riskiä, sillä Berliinissähän viime vuonna piilari rikkoutui silmääni. Suunto Ambit3 on ladattu täyteen ja tiedän akun kestävän loistavasti koko sunnuntain ja ylikin. Laturi on silti mukana, jotta voin kerätä urheilukelloon vielä ne kaksi puuttuvaa prosenttia ennen kisa-alueelle lähtöä. Geelejäkin on yliannostus. Ja ihan oikeasti, mihin tarvitsen hiusvahaa? Mutta tuo kaikki täytyy olla mukana. Ihan mielenrauhan vuoksi. Sillä sitä tullaan tarvitsemaan sunnuntaina enemmän kuin reppuun mahtuu. 


* FAST Super Malto on saatu testattavaksi

Ei kommentteja