6) Kengännauhat | 9 asiaa minustaMummin opetuksista on moni kadonnut päästäni jo aikaa sitten, mutta todistettavasti sinne on myös tarttunut joitain kuolemattomia ja laatikkoja täyttäviä ohjeita.

Ainakin neljä asiaa olisi hyvä ottaa säästeliäänä emäntänä talteen: napit, kengännauhat, lahjapaperit kauniisti viikattuina sekä lahjanauhat. Paperit ja nauhat heitän surutta pois, sillä lasten käsittelyn jäljiltä ne ovat valmista roskiskamaa. Säästeliäänä perheenäitinä musta tuntuu, että lahjapaperit ja -nauhat ovat tulleet rutkasti alaspäin hintatasoltaan mummini nuoruudenajoista.

Napit kyllä nappaan talteen lumppukeräykseen menevistä vaatteista. Aiemmin mainitsemani ratkoja on siinä varsin mainio apuri.  Irroitan myös kengännauhat loppuunkävellyistä ja -juossuista kengistä. Eihän sitä koskaan voi tietää koska kengännauhahätä on suurimmillaan.

Valitettavasti kengät hajoavat nykyään nopeammin kuin kengännauhat. Niinpä mulla on laatikko täynnä kengännauhoja siltä varalta, jos vaikkapa kerran kahdessa vuodessa kengännauha katkeaisi. Hyvällä lykyllä sieltä löytää samanvärisen parin, ei kuitenkaan äkkilähtöjen yhteydessä. Silloin nauhat ovat kietoutuneet myttyyn erityisen tiukasti, eikä auta kuin vaihtaa lennossa toiset kengät jalkaan.

Loppuun vielä vinkkivitonen näppärältä ja säästäväiseltä kodinhengettäreltä. Kun peset käytössä nuhjaantuneet kengännauhat, laita ne pesupussissa pesukoneeseen. Ainakin meillä pesukone tykkää nielaista yksinään uiskentelevia nauhoja. Se selittänee muutaman parittoman kappaleen.


Ei kommentteja