900 kilometriä


Olen juossut tänä vuonna jo yli 900 kilometriä. Lukema ei kuitenkaan kerro mitään siitä, kuinka laadukkaita kilometrit ovat olleet, tai ovatko ne vieneet oikeaan suuntaan kohti tasavauhtisempaa ja helpompaa maratonia.

Excelini ei paljasta myöskään päivittäistä hyötyliikuntaa. Vaikka viime vuonna tähän aikaan olin juossut nelisensataa kilometriä vähemmän, arkiaktiivisuuteni saattoi olla silloin toisella tasolla kuin kuluneen kevän mittaan. Elinpiirini tuntuu supistuneen entisestään. Onneksi välillä on kuitenkin niitä päiviä, jolloin lasten viemisistä ja hakemisista sekä kauppareissuista saattaa tulla vaivatta 7-10 kilometriä kävelyä päivässä. 


Viime vuonna olin juossut kesäkuun loppuun mennessä jo kaksi maratonia ja kaksi puolikasta. Tänä vuonna olen juossut vain yhden kisavauhtisen maratonin sekä fiilistelypuolikkaan. Vaikka kisoja onkin ollut nyt vähemmän, olen ryhdistäytynyt pitkisten juoksemisessa. Yli 15 kilometrin lenkkejä  on tullut juostua 13, viime vuonna vaivaiset kaksi. 


Jos jalat kestävät ja alkutalvesta tulee leuto, loppuvuodesta juoksukilsoja saattaa olla tuplalukemat tämänpäiväiseen verrattuna. En aio kuitenkaan stressata siitä, sillä jo tällaisenaan vuosi 2017 on ennätysvuosi juoksukilometrien osalta. En ole koskaan aikaisemmin liihotellut lähes tuhatta kilometriä vuoden ollessa vasta puolillaan. 


Kuvat ovat keskiviikon yöjuoksulta. Saavuin kotiin hieman ennen puoltayötä. Reitti oli turhankin suoraviivainen, mutta pysyimpähän ihmisten ilmoilla koko juoksun ajan. Tosin Lehtisaaresta Lauttasaareen juostessani tuntui siltä, kuin olisin ollut ainoa ihminen maailmassa. 

Ke 29.6. pitkis | 21,45 km | 2:18:00 | 6:26 min/km


Ei kommentteja