Toiveita vuodelle 21: kirjoittaminen


Toivon, että mulla olisi tänä vuonna enemmän aikaa ja etenkin intoa kirjoittamiseen. Mielikuvitukseni kieppuu välillä mitä värikkäimmissä sfääreissä ja olisi hyvä saada kirjattua näitä päässä tapahtuvia ilotulituksia ylös. Kaipaan myös asiatekstien laatimista, niin monotonista kuin se osaakin olla. 


Harjoittelu tekee mestarin, tai ainakin koettelee luovuutta


Sain systeriltäni muutama vuosi sitten loistavan harjoituskirjan kirjoittamiseen. Olen satuillut kirjan 642 stories to write avulla vasta muutaman kerran, mutta toiveissani on, että vuoden kuluttua mulla olisi pöytälaatikossani vähintäänkin parisenkymmentä kirjan innoittamaa tarinaa. 


Avaan kirjan aukeaman ja valitsen kirjoitusaiheen. Näistä joku tulee olemaan ensimmäisen tarinani lähtöasetelma:


  • You have two children. You love only one. Write a story in which you explain this to them, calmly, and they both accept it
  • Your character sets out to invent a new delicacy. Tell the story from the point of view of her suffering family. 
  • How long can you last as the luckiest person alive before everyone finds out?
  • Tell the incredible story of how a paper cut made you rich. 
  • Your parents divorced three years ago. You never noticed. That's how self-centered you are. 

Jos nappaisin ensimmäisen tarinan päässäni pyörivistä aiheista, sen aihe tuskin liippaisi edes läheltä näitä. Sitä suuremmalla innolla tartun tähän hauskaan vapaaehtoiseen haasteeseen. Ja kielenä on suomi, tietty. Kuljen miltei päivittäin tämän tekstin ohi. Haluaisin kovasti tietää tarinan viestin takana. Toivottavasti sellainen on olemassa, eikä kyse ole vain hetken päähänpistosta. 

Julkisen päiväkirjan pitäminen säännöllisen epäsäännöllisesti jatkuu


Toivon, että saan kirjoitettua tänne blogiini enemmän, kuin viime vuonna. En halua kuitenkaan asettaa minkäänlaisia numeerisia toiveita postausten lukumäärän tai seuraajien tiimoilta. Vuoden juoksumäärien osalta toivoin, että juoksukilsoja kertyisi kuukausitasolla enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Blogiini moinen ei istu, sillä kirjoitan ainoastaan silloin, kun on sopiva fiilis. 


Turisen jatkossakin lenkkipolulla mieleeni juolahtaneista ajatuksista. Laajin kokonaisuus tullee olemaan puolen vuoden mittainen, juoksuvalmentajan laatimaan maratonohjelmaan sidottu pätkä, joka päättyy Paavo Nurmi Marathonille. Tulen varmasti juoksemaan sen aikana aikalailla ja totuttuun tapaan mitä enemmän juoksen, sitä suurempi into mulla on kirjoittaa. Ihan mitä ja mistä tahansa. 


Tämänviikkoiseen poikkeuksellisen tiheään ilmestymistahtiin on syynsä. Haluan, että koronaa sairastavalla rakkaalla lukijallani on jokaiselle sairaspäivälle jotain uutta luettavaa. Silloinkin, kun hän ei oikein jaksaisi muuta, kuin nukkua. Voimia, olet mielessäni <3Taidetta, töhryä vai tärkeä viesti?

1 kommentti

  1. Mikä ihana kirjavinkki! Tuo täytyy ehdottomasti hankkia ja alkaa itsekin kirjoittaa taas enemmän.

    VastaaPoista