I am a runaholic

Tervetuloa seuraamaan ajatuksiani juoksusta ja lapsellisesta elämästä, lenkkipolulta ja sen vierestä!

Kommentoi mieluusti.
Tykkää Pikkulitenistä Facebookissa
Ota yhteyttä s-postitse pikkuliten[at]gmail.com

Seuraa Bloglovin´issa, Blogit.fi:ssä tai Blogipolulla.

Pikkuliten on Instagramissa @pikkuliten

OnTrailista löydät treenikoosteeni lempinimelläni poppis.

Matkaa kohti vauhdikkaampaa maratonia juoksuvalmentaja Pasi Päällysahon ohjauksessa voit seurata tunnisteella Pasin talli / #pasintalli.

Maratonprojektissa mukana Suunto Ambit3 Run.

Talvella kerrytän kilometrejä EVO Fitnessin juoksumatoilla ja yritän taikoa itsestäni esiin vahvemman juoksijan juoksua tukevalla punttitreenillä. 
Juoksu on ollut mulle aina luonnollinen liikkumistapa. Teini-iässä pelasin jalkapalloa, sillä halusin vain juosta. Pallon saavuttamisella ei ollut sen suurempaa väliä, vaikka futiksesta pidänkin. Sen jälkeen juoksu on ollut elämän eri kokoisissa mutkissa ja vuoristoradoissa elintärkeä varaventtiili.

Ystäväni houkutteli mua vuosituhannen alussa Naisten Kympille. Haaveissani oli maratonin juokseminen edes kerran elämässäni ja mieluiten Reykjavikissa. Niinpä ilmoittauduimme Naisten Kympin sijaan Helsinki City Marathonille. Sen jälkeen maratonit ovat olleet mulle miltei jokavuotinen kuntotesti. Juostuja maratoneja on jo 21, muttei vielä yhtään Reykjavikissa.

Juoksuminäni on muuttunut lasten saamisen jälkeen. Poikani syntyi 2007 ja tyttäreni 2009. Joudun muiden juoksevien vanhempien tapaan sumplimaan entistä tarkemmin ajankäyttöäni. Niinpä ajauduin vahingossa yöjuoksijaksi. Starttaan, kun lapset ovat jo höyhensaarilla. Yöjuoksujen lisäksi mut saattaa nähdä juoksutrikoissa niin ruokakaupassa kuin lasten harrastuksissa. Hyödynnän lyhyetkin paikasta toiseen siirtymiset. Vaikka 15 minuutin lenkistä ja 1,5 tunnin pitkiksestä tuleekin saman verran pyykkiä, se ei ole esteenä hyötyliikunnalle.

Kesästä 2016 olen ollut Pasi Päällysahon valmennettavana. Sykepohjainen harjoittelu on ollut tehokasta ja antoisaa. Olen saanut uudenlaisesta treenauksesta ja valmennettavana olosta kaipaamaani uutta intoa lenkkipoluille. Ja mukavana lisänä maratonennätykseni 03:41:27.

Hyviä juoksufiiliksiä, kevyitä koipia ja pitkää yhteistä matkaa blogin tiimoilta toivottaen
Poppis

45-vuotias juoksuhullu, jonka sydän sykkii rakkaalle kotikaupungille Helsingille


Ei kommentteja